Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα


Στον απολογισμό της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό από πλευράς των θεσμών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζοντας πως οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο






Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην βαρύτητα της επόμενης αξιολόγησης, ενω σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό τόνισε πως οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το νομοσχέδιο.

Την ανάγκη να υπάρξει ταχεία πρόοδος με αιχμή το ασφαλιστικό υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και έκανε γνωστό ότι θα πρέπει να διατεθούν επιπλέον δημοσιονομικά στοιχεία άμεσα προτού αναχωρήσουν για την Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Οι αντιδράσεις από την Ε.Ε.
Οι αντιδράσεις των αξιωματούχων της ΕΕ είναι θετικές, με αναφορά στις «φιλόδοξες» και σε «θετική κατεύθυνση» ελληνικές προτάσεις.

«Οι εκπρόσωποι των θεσμών στις συναντήσεις που θα έχουν με τις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της αξιολόγησης θα ζητήσουν όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα κάνουν τους υπολογισμούς ... Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω αν η πρόταση αυτή είναι αρκετή για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ή αν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.

Η συνολική αξιολόγηση της εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αφιχθούν στην Ανήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι διαμήνυσε εκ νέου ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, πριν η Ελλάδα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: