Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Γελάω με τα σενάρια Λεβέντη και οικουμενικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ REAL NEWS

Nikos Libertas / SOOC

Μηνύματα εντός και εκτός συνόρων στέλνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την «αυγή» του νέου χρόνου.
Με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews, Πρωθυπουργός διαμηνύει προς τους δανειστές ότι «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις». Σημειώνει ακόμη ότι «θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες».
Παράλληλα, αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «όνειρα θερινής νυκτός». Ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγής. Μάλιστα, διατυπώνει την πεποίθηση ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό θα είναι περισσότεροι από 153.«σενάρια ‘αριστερής παρένθεσης’» τα οποία προωθούνται από εγχώρια συμφέροντα και «θα διαψευστούν».
Αναφερόμενος σε τυχόν συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη, ο πρωθυπουργός απαντά μεν ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό ζητήσει κάποια επαφή, όμως αποσαφηνίζει ότι δεν υπάρχει προοπτική σταθερής σύμπραξης με την Ένωση Κεντρώων.
«Παρακολουθώ κι εγώ το τελευταίο διάστημα μία αστεία συζήτηση. Με διασκεδάζει, δεν μπορώ να πω, αλλά θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μίας άνευ αντικειμένου συζήτησης», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.
Χαρακτηρίζει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «απολύτως συμπαγή» και τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο «εξαιρετική». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των τάξεων της συμπολίτευσης μέσα στο έτος με στελέχη από το κέντρο, εκτιμώντας ότι παρά την «αδιέξοδη» στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, υπάρχουν δυνατότητες «διεργασιών και εξελίξεων» σε αυτό τον πολιτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: