Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Διασπάται η ΝΔ και ετοιμάζεται το ακροδεξιό κόμμα Σαμαρά

Σαμαράς και Μπαλτάκος
Σαμαράς και Μπαλτάκος

“ Οι ακροδεξιοί της ΝΔ κινούνται παρασκηνιακά ”

Της Αλίκης Μάτση

Ακόμη ένας λόγος για να σκέφτονται τα ακραιφνώς δεξιά στελέχη της Ν.Δ. τη διάσπαση του κόμματος, μετά και τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου, είναι η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.
Η ψηφοφορία κατέγραψε τις διαφωνίες για το θέμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και είναι αρκετά τα στελέχη που συμφωνούν με την άποψη Μπαλτάκου: Εφόσον η Ν.Δ. χάσει τις ψήφους της Εκκλησίας, δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πληροφορίες φέρουν τις συζητήσεις να είναι ήδη προχωρημένες, ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί κατά ένα μέρος και η χρηματοδότηση σε περίπτωση που τελικά η συγκεκριμένη πτέρυγα αποσχιστεί από τη Ν.Δ. Ο κ. Μπαλτάκος δεν έκανε τυχαία τις δηλώσεις στην ιστοσελίδα News Bomb, συμφερόντων του ομίλου Γιαννακόπουλου. Αλλωστε ο ίδιος ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεων Σαμαρά διορίστηκε πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΚΑΕ (ομάδα μπάσκετ) του Παναθηναϊκού.
Στις δηλώσεις αυτές, που έγιναν πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Μπαλτάκος είπε πως «το ποσοστό 30% (που συγκέντρωσαν συνολικά Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης) αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή. Ενα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εάν αγνοηθεί ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός αμιγούς και υγιούς δεξιού κόμματος υπό την κατάλληλη ηγεσία».
Η τελευταία αυτή αποστροφή περί κατάλληλης ηγεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φωτογραφίζει τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού είπαν στην «Εφ.Συν.» ότι ο ίδιος δεν έχει μετάσχει σε συζητήσεις για το θέμα αλλά η πρόθεσή του είναι να παραμείνει ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: