Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Προεδρος Γερμανικου κομματος ζητά να πυροβολούνται οι μετανάστες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Γερμανία λόγω του αντιμεταναστευτικού κόμματος »Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου.
Η πρόεδρός του κόμματος, Φράουκε Πέτρι, πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.
«Έχουμε ανάγκη από αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον τόσοι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν καταγραφθεί κι οι οποίοι εισέρχονται από την Αυστρία» δήλωσε  η  Πέτρι στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.
«Εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από το νόμο»προσέθεσε η ίδια.
«Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολεί εναντίον ενός πρόσφυγα, ούτε εγώ το θέλω. Ωστόσο ως τελευταία επιλογή πρέπει να μπορούμε να προσφύγουμε στα όπλα» τόνισε.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.
«Κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει» εναντίον μεταναστών, σημείωσε σε ένα δελτίο Τύπου η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP.
«Οποιοσδήποτε προτείνει να φθάσουμε σε τόσο ριζοσπαστικές μεθόδους επιθυμεί προφανώς την κατάλυση του κράτους Δικαίου και να χρησιμοποιήσει προς όφελός του την αστυνομία» είπε ο επικεφαλής του συνδικάτου Γιοργκ Ράντεκ.
«Έχουμε βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με αυτό στην ιστορία της Γερμανίας και δεν το θέλουμε ποτέ ξανά».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Τόμας Όπερμαν, κατήγγειλε «μια απαράδεκτη κινητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των προσφύγων» και ο βουλευτής των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτς έκανε λόγο για «ανεύθυνες» δηλώσεις σε μια χρονική περίοδο που οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων εντείνονται.
Η Πέτρι «παρέχει στην τρομοκρατία της ακροδεξιάς την νομιμοποίηση των εγκλημάτων της» υπογράμμισε.
kalinda

Δεν υπάρχουν σχόλια: