Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΤΟ 2016 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ....ΥΦΕΣΙΑΚΟ ΕΤΟΣ !!!



Ο πρόεδρος της ΝΔ σε άρθρο του στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016», με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».κάνει λόγο για δύο αδικοχαμένα χρόνια που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ υλοποίησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την πιο θεαματική δημοσιονομική προσαρμογή που σημειώθηκε ποτέ στον κόσμο.!!!



«Με όλα της τα επιμέρους ελαττώματα, η προσαρμογή αυτή ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Επέτυχε όμως η χώρα, μετά από πολλά χρόνια, και μάλιστα για δυο συνεχή έτη, να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα.!!! Προφανώς, αυτή η προσαρμογή οδήγησε σε ύφεση, που ήταν το αναπόφευκτο τίμημα που έπρεπε να υποστούμε προκειμένου να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά μας. Όμως, η κατάσταση, στο τέλος του 2014, είχε σταθεροποιηθεί.!!!




Η χώρα, μετά από έξι συνεχόμενα έτη βαθιάς ύφεσης, επέστρεψε σε θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης.!!! Και η στιγμή της ουσιαστικής συγκομιδής ήταν το 2015.!!! Και αυτό ήταν αναμφισβήτητο. Ακόμη και οι πλέον απαισιόδοξοι μακροοικονομολόγοι εκτιμούσαν σημαντική αύξηση του ΑΕΠ της χώρας για το 2015 και προέβλεπαν ακόμη σημαντικότερη για το 2016», εξηγεί στο άρθρο του ο Κ. Μητσοτάκης και τονίζει ότι «αν αυτό συνέβαινε, τα σημαντικά προβλήματα που καλείται η Ελλάδα να αντιμετωπίσει και κυρίως το ασφαλιστικό, θα είχαν πολύ ευκολότερες λύσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: