Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Αλέξης συναντήθηκε με τον «Γάλλο Γιάννο Παπαντωνίου» και ο Σόιμπλε έδωσε στεγνά την Μέρκελ και τον Παπανδρέου

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 22, 2016

Η εκβιάστρια Λαγκαρντ έγινε εκβιαζόμενη.
Το νταβατζήδικο στην Ελλάδα έχει μία έφεση στο να προστατεύει επίορκους. Λογικό, αφού ελέω επιόρκων δόμησε την παντοδυναμία του που τωρα κλονίζεται. Γι’ αυτό και ουδείς ασχολήθηκε με τα δύο σημαντικότερα στοιχεία από το Νταβός παρά μόνον με την παράφραση της παρόλας του Σόιμπλε «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε».
Και όμως, ο Αλέξης πέτυχε σε δύο πολύ σημαντικά θέματα.
1. Η δήλωση μετανοίας της Λαγκάρντ, που μέχρι πέρυσι έριχνε σφαλιάρες σε Παπασταύρους, Σαμαράδες, Παπανδρέηδες. Επειδή προφανέστατα τους είχε στο χέρι.
Ποιά; Η γαλλική έκδοση του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία είναι υπόδικος στην Γαλλία για το μέγα σκάνδαλο Ταπί. Ναι, ένα λαμόγιο χόρευε τόσα χρόνια το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Φυσικά οι γάτοι οι Αμερικάνοι, ξέρουν τι κάνουν. Από τον εκβιαζόμενο Στρως Καν που η Κλίντον τον σχόλασε σε μία νύχτα, όταν πήγε να χαλάσει την κονόμα που ειχε στήσει εις βάρος της Ελλάδας στην πλάτη του ΓΑΠ, βρήκε το άλλο λαμόγιο, την Λαγκαρντ για να την έχει πάλι στο χέρι.
Έλα όμως που αυτό λειτούργησε αντίστροφα… Αρκούσε η συνάντηση με τον Μπάιντεν ωστε να πάρει εντολή από τον Λευκό Οίκο τωρα που λείπει η Κλίντον και να γίνει αρνάκι. «Δεν θα προβάλλουμε κανενα πρόβλημα στην αξιολόγηση, απαιτούμε γενναία ελάφρυνση χρέους». Αυτή που μέχρι πέρυσι σαμποτάριζε κάθε απόπειρα για ελάφρυνση της συμφωνίας και χρησιμοποιούσε το χρέος ως φερετζέ.
Εξαιρετικά σημαντική όμως ήταν και η αποκάλυψη Σόιμπλε. Ορθότατα ο Αλέξης τόνισε πως «δεν ειναι δυνατόν η Ευρώπη να έχει ανάγκη το ΔΝΤ και να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτόνομα τα του οίκου της».
Ο Σόιπλε λοιπόν συμφώνησε και τι είπε; Οτι ο ίδιος διαφωνούσε με την έλευση του ΔΝΤ αλλά επέμενε η… Μέρκελ! «Και η καγκελάριος έχει πάντα δίκιο» κατά το ο τρελός έχει πάντα δίκιο.
Έδωσε στεγνά την Μέρκελ ως συνεργό στην μεθόδευση Παπανδρέου – ΔΝΤ.
Φυσικά για τους νταβατζηδες προέχουν οι βαρύγδουπες δηλώσεις Παναγόπουλου στο Σύνταγμα, υπό τον ήχο της καρπαζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: