Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Επίθεση Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε ευθύνες αλλά να μοιραστούμε τα βάρη




Tη δυσφορία της κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού  - έστω και προσωρινά - της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μετά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, εξέφρασε –όπως έκανε και η Όλγα Γεροβασίλη νωρίτερα- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «το blame game δεν είναι αποτελεσματικό».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί με τελεσίγραφο ενός προσχέδιου έκθεσης την Ελλάδα πως αν δεν λύσει το ζήτημα αναφορικά με τους συνοριακούς ελέγχους, τότε υπάρχει η πιθανότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.
«Το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε ευθύνες αλλά να μοιραστούμε τα βάρη είτε το καταλαβαίνουν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες είτε όχι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας μήνυμα προς την Ευρώπη, την οποία κάλεσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ελλάδας.
«Η λύση βρίσκεται στη Συρία και περνάει μέσα από μία ουσιώδη συζήτηση με την Τουρκία», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχου και την υπογραφή συμφωνιών διμερούς συνεργασίας σε πολλαπλούς τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: