Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Δημοσκόπηση – βόμβα για την προεδρία της ΝΔ

ΝΔ



Με διαφορά που υπερβαίνει τις 15 μονάδες προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Opinion Poll», που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη (07/01/2016) στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με συντριπτική διαφορά λαμβάνοντας 53,1% έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.
Εξάλλου, οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 51,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 54,2% στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου και στο 56,6% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της Επικράτειας κατά το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2016. Το δείγμα ανήλθε σε 930 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που ψήφισαν στον 1ο γύρο των εκλογών για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου 2015.
Η επιλογή του δείγματος έγινε με στρωματοποιημένη απλή τυχαία δειγματοληψία, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: