Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο κύβος ερρίφθη για τον Κώστα Καραμανλή. Προσκλητήριο και εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες. Το “πρώτο αίμα” για τον Κυριάκο, από το “καραμανλικό” μπλοκ, στην Περιφέρεια


“Ασ’ τους να ” συζητούν”, να “συναντιούνται”, να “τρώνε”! Τα ποσοστά στην πολιτική δεν αθροίζονται. Δεν είναι αριθμητική η πολιτική“. Υπομονή και νηφαλιότητα συστήνει ο Κώστας Καραμανλής στους συνομιλητές του, ενώ εκφράζει απερίφραστα την αντίθεσή του στη διεύρυνση και τις ” κουμπαριές ” του νέου Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο με Το Ποτάμι ( το οποίο λόγω της συνάφειάς του με το σύστημα Μπόμπολα, αποτελούσε και αποτελεί κόκκινο πανί για τον πρώην Πρωθυπουργό ), όσο και με το ” μεταρρυθμιστικό ” ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά και τα ” ορφανά ” του Σημίτη ( εκσυγχρονιστές τύπου Γιαννίτσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Αλ. Παπαδόπουλος ) για τον οποίο ο Καραμανλής νιώθει πλέον από τις εξελίξεις στις έρευνες της Δικαιοσύνης, να δικαιώνεται, όταν αποκαλούσε τον πρώην Πρωθυπουργό ”αρχιερέα της Διαπλοκής “.

Στο στρατόπεδο των ” καραμανλικών ” μπορεί να μην αντέδρασαν ” εν θερμώ ” στην εκλογή του Κυρ Μητσοτάκη και τις ” μεθοδεύσεις ” που οδήγησαν σε αυτή, όχι τόσο από την ” αδυναμία της αδράνειας ” όπως έσπευσαν να τους καταλογίσουν κάποιοι, αλλά ούτε και από πρόθεση ” συμβιβασμού ” λόγω κομματικής νομιμότητας. Είναι βαθιά η ” πεποίθηση ” για την ” υπονόμευση ” της παράταξης που ακολούθησε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ‘ 93, από το σύστημα του ίδιου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τα 2,5 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία, αλλά και την μετέπειτα περίοδο, τόσο εκείνος όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη από όποιο πόστο εξουσίας καταλάμβανε, επιχειρούσαν ισχυρή ” διείσδυση ” στους μηζανισμούς τοποθετώντας πρόσωπα και δημιουργώντας πολιτικά ” παράκεντρα ” εξουσίας, που έλεγχαν απόλυτα. Το ίδιο φυσικά έγινε με σκοπό και την ” άλωση ” του ίδιου του κόμματος της ΝΔ με χιλιάδες διορισμούς και ” μετακλητούς ” η ” αποσπασμένους ” με αναφορά στην οικογένεια Μητσοτάκη. Στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή, συχνά αναφέρονται με μελανά χρώματα στη ” σκοτεινή ” περίοδο της παντοδυναμίας, Δημητροκάλλη, Μαυρίδη, Γρυλλάκη, όπου και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, αναγκαζόταν να ακολουθεί ” οδηγίες ασφαλείας ” στις επαφές του, για να αποφεύγει την ” στενή επιτήρηση ” … Επίσης στο στρατόπεδο των ” καραμανλικών ” επιμένουν ότι όλος ο μηχανισμός του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, τόσο το 1996, όσο και κυρίως στις κρίσιμες εκλογές του 2000 ( που κρίθηκαν μεσάνυχτα και κυριολεκτικά στο νήμα ), στήριξε, τότε τον ” μεταρρυθμιστή ” σοσιαλιστή Κώστα Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ. Και όχι λόγω ” εκτίμησης ” στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ” γέρος ” Μητσοτάκης και ο Κ Σημίτης δεν χώνεψαν ποτέ ο ένας τον άλλο. Ο λόγος της στήριξης ήταν η ” κοινή ισχυρή επιρροή ” που ασκεί και στους δύο το Βερολίνο, αλλά και η σταθερός πολιτικός προσανατολισμός της ” Οικογένειας ” στο να τροχίζει, πάνταοτε στο παρασκήνιο, την καρέκλα του εκάστοτε προέδρου του κόμματος, επενδύοντας στην φθορά του και την εκλογική του αποτυχία …

” Ο Πρόεδρος δεν θα αφήσει ποτέ το κόμμα να πάει σε έναν Μητσοτάκη ” μου έλεγε, λίγους μήνες πριν, τακτικός συνομιλητής του. Παράλληλα όμως, μου εκμυστηρευόταν και τον προβληματισμό του Κώστα Καραμανλή, για το αν το ” σημερινό κόμμα όπως το έχουν καταντήσει ” μπορεί να εκφράσει από την αρχή, με πειστικό τρόπο και εξωραϊσμένο από “τυχοδιώκτες”, “φερτούς”, “ακραία σταγονίδια” και “κακομαθημένα παιδιά”, τις αρχές της “ριζοσπαστικής λαϊκής ευρωπαϊκής δεξιάς”, όπως τις οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, σε μια κίνηση-τομή και τότε, στην συντηρητική παράταξη.

Το thefaq είναι λοιπόν σε θέση να προαναγγείλει ότι η ” ερίφθη ο κύβος” για τη νέα ” κίνηση – τομή ” όπως εκείνη του 1974, και θα πάρει και επίσημη μορφή την Ανοιξη. Ο οδικός χάρτης, αυτού του σχεδιασμού ορίζει ” αποστάσεις ασφαλείας ” από το νέο ” σκηνικό ” στην Συγγρού, με αποφυγή τριβών η αμφισβητήσεων που θα μπορούσαν να χρεωθούν, αλλά και σταθερή άρνηση ανταπόκρισης σε όσες προσπάθειες συνεύρεσης επιχειρηθούν. (Δεν είναι τυχαία η σταθερή απομάκρυνση από την “πρώτη σειρά”, στελεχών όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος).

Παράλληλα την πρώτη εσωκομματική ήττα στο μπρα ντε φερ με το “σύστημα Καραμανλή” δοκίμασε η νέα ηγεσία, στην Περιφέρεια Αττικής. Όπου ο “εκλεκτός” του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πάρει την θέση του Γ. Κουμουτσάκου ως επικεφαλής της κίνησης, Δημ Μαραβέλιας (προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Κυριάκου) ηττήθηκε από τον γνωστό Βασίλη Κορομάντζιο. Στενό φίλο και συνεργάτη τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ΥπΕθΑ, όσο και του Νικήτα Κακλαμάνη. Αμφότεροι, σκληροπυρηνικοί του καραμανλικού μπλοκ.


thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: