Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Μαρτυρία – ΦΩΤΙΑ για την δολοφονία Φύσσα – Από πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Στοιχεία – φωτιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες…
αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της οργάνωσης που ήταν παρών στην δολοφονική επίθεση κατά του μουσικού. Ζητά δε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων επειδή απειλείται η ζωή του.
Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» υποστηρίζει ότι για 2 χρόνια δέχεται απειλές για τη ζωή του, εξ ου και η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του. Δηλώνει δε ότι προτίθεται να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, με την προϋπόθεση να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Οπως υποστηρίζει, ο ίδιος φοβάται για τη ζωή του, καθώς τον απειλούν και τον εκβιάζουν, όπως και πολλούς άλλους χρυσαυγίτες.
Η μαρτυρία για το μοιραίο βράδυ
«Υπήρξα στέλεχος της Χρυσής Αυγής επί μία δεκαετία. Το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν εκεί, συμμετείχα στην επίθεση. Είδα τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, να βρίσκεται στο σημείο στην Παναγή Τσαλδάρη και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης. Ύστερα, τον είδα να φεύγει, πριν από τη δολοφονία, με ένα μηχανάκι. Οι χρυσαυγίτες φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του. Προσπαθούσαν να αμυνθούν. Ο Φύσσας ήταν εύσωμος και δεν μπορούσαν να τον ρίξουν κάτω με χτυπήματα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν αστυνομικοί και μου είχε κάνει εντύπωση που έμειναν άπραγοι. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας, που τον φώναζαν Τσιχ. Σε κάποια στιγμή, κάποιος από τους χρυσαυγίτες φώναξε ‘μπάτσοι’ και νόμιζα ότι θα διαλυθούμε. Εκείνη τη στιγμή εγώ έφυγα μόνος μου, αλλά είδα χρυσαυγίτες να τρέχουν προς τα στενά για να κρυφτούν. Δεν είδα ποιοι συνελήφθησαν, δεν ξέρω ποιοι έμειναν. Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς είχε μείνει πίσω» λέει ο μάρτυρας στο «Έθνος της Κυριακής».
«Περίμενα να με συλλάβουν»
«Την επόμενη μέρα περίμενα πότε θα έρθουν να με συλλάβουν. Δεν ήρθαν ποτέ». Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του έπειτα από τόσο καιρό και τα όσα ανέφερε στο «Έθνος της Κυριακής» επιβεβαιώνουν πλήρως την οργανωμένη δράση Ταγμάτων Εφόδου, αλλά και ότι ο 34χρονος μουσικός από την Αμφιάλη ήταν στοχοποιημένος.
«Ξέρω ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω αν είχε πάρει εντολή ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει εκείνο το βράδυ. Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, όταν έμαθε ότι πηγαίναμε να βρούμε τον Φύσσα, και επειδή αυτός έβγαζε αντιναζιστικά τραγούδια και κατά της Χρυσής Αυγής, ή έπρεπε να φάει πάρα πολύ ξύλο, να φτάσει δηλαδή λίγο πριν το θάνατο, το οποίο δεν καταφέραμε επειδή ήταν πολύ εύσωμος, ή έπρεπε να φύγει, δηλαδή να πεθάνει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ εύσωμος, μας χτύπαγε ανελέητα και κάποιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να το κάνει. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς πήρε την απόφαση αυτόβουλα να το κάνει… Κατόπιν εντολής, το πήρε πάνω του», λέει το πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος.
Ωστόσο, το πιο σοκαριστικό που αποκαλύπτει ο μάρτυρας είναι ότι στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό ότι ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του «δώσουν» κάποιον να σκοτώσει. «Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω» έλεγε συχνά ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα. Ο Ρουπακιάς εργαζόταν και στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων, όπως και ο πυρηνάρχης του Γ. Πατέλης.
Όπως παραδέχεται ο μάρτυρας, η Χρυσή Αυγή είναι μία στρατιωτική οργάνωση και όχι κίνημα ή πολιτικό κόμμα. «Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα. Ακριβώς όπως στον στρατό. Αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν, που μας μάθαιναν στη βία,  με έκανε άλλο άνθρωπο. Αυτή τη βία ένιωσα στο πετσί μου, στο σπίτι μου. Αυτή τη βία την έβγαζα και στην οικογένειά μου, όχι σωματικά αλλά λεκτικά. Το να βγαίνουμε σαν Τάγμα Εφόδου και να ξυλοκοπούμε σχεδόν μέχρι θανάτου ‘πάκια’ (Πακιστανούς) ήταν καθημερινότητα, είχε γίνει χόμπι. Όλοι οι βουλευτές και ο αρχηγός ο Μιχαλολιάκος γνώριζε τι γινόταν. Όλοι μας έλεγαν ότι πίσω από τους Έλληνες βουλευτές κρύβονται οι Εβραίοι. Όλα όσα κακά γίνονται εναντίον της Ελλάδας, γίνονται από τους Εβραίους, τους οποίους πρέπει να αφανίσουμε. Μας εκπαίδευαν σε αληθινά πυρά, με αληθινά όλα, περίστροφα, καλάνσικοφ για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Υπάρχουν φωτογραφίες μου με όπλα από μία εκπαίδευση που μας είχαν κάνει. Τότε, μας είχε εκπαιδεύσει ο … (αναφέρει το όνομα πρωτοκλασάτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής)» υποστηρίζει ο μάρτυρας.
Όσο για το αν γνώριζε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι βουλευτές για τις εκπαιδεύσεις στα όπλα που γίνονταν, τις βιαιοπραγίες και τους ξυλοδαρμούς εναντίον μεταναστών, αναρχικών, αλλά και άλλες παρόμοιες ενέργειες, το πρώην μέλος του μορφώματος αναφέρει ότι σαφώς γνώριζαν και σε πολλές από τις επιθέσεις εναντίον αναρχικών ή αντιφασιστών, πρωτοκλασάτοι βουλευτές συμμετείχαν στους ξυλοδαρμούς. «Μαζί μου ήταν ο βουλευτής (…) και ο βουλευτής (…) όταν είχαμε εγκλωβίσει δύο άτομα που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία και τους είχαμε στείλει στο νοσοκομείο» λέει ο μάρτυρας. Όπως λέει, όλα καταγράφονταν σε βίντεο, τα οποία τα έβλεπαν και έδιναν τα εύσημα οι ανώτεροι.
Εντολή από την ηγεσία
Αν η ηγεσία του έχει δώσει ευθέως εντολή να επιτεθεί σε μετανάστη, αναφέρει ότι αυτό έχει συμβεί πολλές φορές. Είχε συμμετάσχει σε αμέτρητες επιθέσεις εναντίον των «εχθρών» του «κινήματος».
«Στη Χρυσή Αυγή κανείς δεν έκανε κάτι από μόνος του. Υπήρχε η ιεραρχία και οι εντολές ερχόντουσαν μέσω της αλυσίδας των ανωτέρων. Στρατηγός ήταν ο Μιχαλολιάκος και αντιστράτηγος ο Παππάς. Μετά ήταν οι συνταγματάρχηδες και ακολούθως είχαν βαθμούς οι υπόλοιποι. Μόνο όταν είχαμε έγκριση ή εντολή από τον στρατηγό ή τους ανωτέρους μας κάναμε το οτιδήποτε. Ξέρω ότι τον πυρήνα Νίκαιας τον είχαν σαν επίλεκτο πυρήνα, όλοι τον ζηλεύαμε γιατί ήταν αυτός που καθάριζε σε όλα».
Παράλληλα ο μάρτυρας αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είχε «άκρες» παντού, μέσα στην αστυνομία, στις φυλακές. «Είχαμε πολλούς αστυνομικούς που μας βοηθούσαν και μας έδιναν πληροφορίες για πινακίδες, διευθύνσεις ατόμων που μας ‘ενδιέφεραν’ ή μας ‘κάλυπταν’ όταν δέρναμε αντιφασίστες».
Στην ερώτηση του «Έθνους της Κυριακής» γιατί επέλεξε να καταθέσει έπειτα από 2 και πλέον έτη μετά τη δολοφονία, το πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος υποστηρίζει ότι δεχόταν συνεχείς απειλές και φοβόταν. «Πολύ πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα είχα αποφασίσει να φύγω, γιατί είχα καταλάβει τι γινόταν. Δεν μπορείς όμως να φύγεις έτσι απλά. Και τώρα που σας μιλάω φοβάμαι για τη ζωή μου, έχω πάρει όμως την απόφαση να βάλω ένα τέλος σε αυτό και να κάνω μία νέα αρχή. Να μπορώ να κοιτάω την οικογένειά μου στα μάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: