Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Live: Μεγάλη ανατροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

 |  Κατερίνα Πρίφτη, Δημοσθένης Γκαβέας 

MITSOTAK


Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής ότι μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί το 70% των εκλογικών τμημάτων και το 50% του λεκανοπεδίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Τραγάκης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.
Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από μέρους του κ. Μεϊμαράκη στον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη όπου τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων συνεχάρη και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Κώστα Καραμανλής.
Επίσης αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.
Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ.
Αμέσως μετά μόλις έγινε γνωστή η νίκη του στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις όπου έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ.
«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν επίσης και ενωτικός απέναντι στους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον πρώτο γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).
Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε μορφή Liveblog
Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η κάλυψη των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ με τη μορφή LiveBlog από τη HuffPost Greece. Νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με καταμετρημένο το 70% των ψήφων προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του προτάσει την ενότητα και την ανανέωση της ΝΔ. Συγχαρητήρια δέχθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του κόμματος.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το πρωί της Δευτέρας όπου η HuffPost Greece θα καλύψει όλες τις εξελίξεις.
 
 
maximou


Τις νέες πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά την επικράτηση Μητσοτάκη στη ΝΔ εξετάζει η κυβέρνηση.
«Η πολιτική της ΝΔ θα είναι σκληρά νεοφιλελεύθερη στα οικονομικά και συντηρητική στα κοινωνικά», λένε.
Για παράδειγμα ένα από τα προβλήματα που άμεσα θα πρέπει να λυθεί και να πάρει θέση η νέα ηγεσία της ΝΔ είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Στο Μαξίμου σημειώνουν με νόημα ότι η στάση που θα έχει ο Κ. Μητσοτάκης για το ΕΣΡ θα προσδιορίσει και την στάση του έναντι της διαπλοκής.
Διαβάστε αναλυτικά
 
 
nd kiriakos mitsotakis


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.
«Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Διαβάστε περισσότερα
σήμερα 12:23 πμ EET
O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικοινώνησε με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΔ και του ευχήθηκε καλή δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έρχονται.
«Πρόκειται για τα παιχνίδια της μοίρας. Ο κ. Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη βοήθησε τον γιο του να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενεργό συμμετοχή βέβαια σ’ αυτό είχαν και οι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι του σημιτικού μπλοκ που είναι προφανές ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, δηλαδή με τους υβριστές του Κ. Καραμανλή», αναφέρει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μ.Χρυσοβελώνη για την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα.

Είναι φανερό ότι σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, οι δύο τάσεις συγκρούστηκαν και οι διαθέσεις των ψηφοφόρων διχάστηκαν.

Οι ΑΝ. ΕΛ. με τις αρχές τους αποτελούν το μόνο συνεχιστή της πορείας που χάραξε και εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.
σήμερα 12:10 πμ EET
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, έκανε την εξής δήλωση:
«Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού».
01/10/2016 11:57 μμ EET
Πλακιωτάκης: Χαιρετώ και εύχομαι καλή επιτυχία και θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια του για την ανασυγκρότηση της ΝΔ. Απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι αλλά νικητές και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα.
01/10/2016 11:55 μμ EET
Τηλεφωνική επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθούν οι δύο άνδρες.
01/10/2016 11:47 μμ EET
Παπαμιμίκος: Η ΝΔ βγαίνει πιο δυνατή πιο ενωμένη όλοι μαζί θα συνεχίσουμε μπροστά. Ευχομαι στον κ. Μητσοτάκη να εκπληρώσει όλες τις προκλήσεις που έχει βάλει
Για μεγάλη και ιστορική ημέρα έκανε λόγο στη δήλωσή του ο νέος πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τόνισε ότι πήρε ξεκάθαρη εντολή να κάνει πράξη το όραμα των πολιτών που θα δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου.
«Σέβομαι και τιμώ τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα είναι πολύτιμος στην πορεία της ΝΔ, όπως πολύτιμοι θα είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας...Μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΝΔ. Ό,τι και αν ψήφισαν τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.
Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.
Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.
Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.
Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.
Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Συγχαρητήριο μήνυμα στον κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
«Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε», ανέφερε η κ Μπακογιάννη.
Διαβάστε περισσότερα


mitsoaravant


Με τη φράση «Συγχαρητήρια και Πρωθυπουργός!» υποδέχθηκε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
«Με καταμετρημένο μέχρι στιγμής το 70% ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 51% έναντι 49% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ έχουν ενσωματωθεί μόνο το 50% των εκλογικών τμημάτων του λεκανοπεδίου. Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες όπως επίσης και τους χιλιάδες εθελοντές. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
01/10/2016 11:23 μμ EET
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία» δήλωσε μέσω twitter o ηττημένος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
01/10/2016 11:14 μμ EET
Στη Χαλκοκονδύλη εν μέσω πανηγυρισμών έφτασε ο κ. Κυριακός Μητσοτάκης. Από λεπτό σε λεπτό οι δηλώσεις του...
01/10/2016 11:10 μμ EET
«Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά». Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με την εφημερίδα «Βήμα», εν μέσω της ροής των αποτελεσμάτων.


nd mitsotakis


«Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αναζήτησης στη ΝΔ. Από αύριο πρέπει να αρχίσει δουλειά. Συγχαρητήριο στο Κυριάκο και καλή επιτυχία.Όλοι μαζί !». Με αυτό τον τρόπο και μέσω twitter συνεχάρη ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ηγεσία του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του, και όπως επισημαίνει, «τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».
Σε ανακοίνωση από την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζεται πως «αν το πράξει αυτό θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».
01/10/2016 10:51 μμ EET
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
 
 
nd mitsotakis


Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος, δίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.
Ειδικότερα, στην Αχαΐα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 4.034 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 3.469 ψήφους.
Στην Ηλεία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 1.781 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1.341 ψήφους.
Στην Αιτωλοακαρνανία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 3.582 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 3.448 ψήφους.
Με μειωμένη συμμετοχή και με το ίδιο περίπου αποτέλεσμα με τον πρώτο γύρο η Ζάκυνθος έδωσε πρωτιά στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατά τη εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ.
«Η ροή των φίλων και μελών της ΝΔ ήταν κανονική από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες στα 7 εκλογικά τμήματα και η διαδικασία κύλησε χωρίς απρόοπτα», σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Διονύση Κομιώτη.
Στην Ζάκυνθο, στον β΄γύρο ψήφισαν 939 άτομα ενώ στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου είχαν ψηφίσει 1150.
Από την κάλπη της Ζακύνθου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε 553 ψήφους (ποσοστό 59%) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 375 (ποσοστό 41%).
01/10/2016 10:43 μμ EET
Τηλεφώνημα Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί αναφορικά με τη νίκη του. Πιθανό το ενδεχόμενο να προβεί και ο ίδιος σε δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ.
01/10/2016 10:32 μμ EET
Σε λίγα λεπτά αναμένεται δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από τα γραφεία του στη Χαλκοκονδύλη
01/10/2016 10:31 μμ EET
Με ενσωμάτωση στο 70% ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 51,5% και 48,5% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
«Μπράβο και ελπίζουμε να στρίψεις σε πιο προοδευτικές όχθες το καράβι» ήταν το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε μέσω sms ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
01/10/2016 10:18 μμ EET
Στην οδό Αραβαντινού μεταβαίνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να δεχθεί τα συγχαρητήρια από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
01/10/2016 10:14 μμ EET
Στο 69% της ενσωμάτωσης ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,2% έναντι 48,8% του κ. Μεϊμαράκη.
Η ροή των αποτελεσμάτων δείχνει τάση για περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας καθώς ενσωματώνονται σταδιακά τα μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.




nd


Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.
Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

Στην Ξάνθη
για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ψήφισαν συνολικά στον δεύτερο σημερινό γύρο, 2.752 πολίτες. Έλαβαν, Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1542 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1210 ψήφους.
Με την συμμετοχή των μελών και φίλων της ΝΔ να κυμαίνεται στο 75%-80% όσων ψήφισαν στον α' γύρο της εκλογικής διαδικασίας, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα 55 εκλογικά τμήματα της Ηπείρου.

Στην Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν 1.777 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 57.06%, ο Β. Μεϊμαράκης 42.94%, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.
Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας , ψήφισαν 2.781 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1391 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 1380, ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.
Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 50,10%, έναντι 49,90% του Β. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 25 εκλογικά τμήματα, πήρε συνολικά 2.777 ψήφους, έναντι των 2.737 ψήφων που συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα στα 15 εκλογικά τμήματα της 'Αρτας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Κ. Μητσοτάκης .
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα Χανιά, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ Μητσοτάκης έλαβε 3089 ψήφους ποσοστό 68,7% και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%
Ψήφισαν 4554, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4494 και τα άκυρα 60.
Πάτρα: Πάνω από 80% η συμμετοχή των μελών της ΝΔ στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
01/10/2016 10:00 μμ EET
Mε καταμετρημένο το 68% των ψήφων στην Επικράτεια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 50,83%, ενώ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 49,17%
Με καταμετρημένο το 68% των ψήφων στην Επικράτειας, ο Μητσοτάκης προηγείται με 50,83%, ενώ ακολουθεί ο Μεϊμαράκης με 49,17%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: