Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Πρόταση της κυβέρνησης για χρηματοδοτικό και αναδιάρθρωση χρέους

Δημοψήφισμα 2015 - Πρόταση της κυβέρνησης για χρηματοδοτικό και αναδιάρθρωση χρέους


Την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με διετή συμφωνία, καθώς και αναδιάρθρωση του χρέους διεκδικεί η κυβέρνηση, με νέα πρόταση που κατέθεσε.
Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μέχρι τέλους θα διεκδικεί βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ, τονίζει η κυβέρνηση. «Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής» σημειώνει.
Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει το Newsbomb.gr με προηγούμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ του.
Η κατάθεση της νέας πρότασης έγινε γνωστή σήμερα (30/06/2015) το μεσημέρι με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: