Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι "εταίροι" μας..δεν θα πάρουν ποτέ το ρίσκο για Grexit. Θα καταστραφούν !


Αν και προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους πολίτες ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα είχε ελάχιστες επιπτώσεις για τις Ευρωπαικές χώρες,γνωρίζουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.Είναι δύσκολο να προβλεφθεί το μέγεθος της καταστροφής.Πολλά ξένα Μέσα προσπαθούν να κρούσουν τον κώδωνα ώστε να ταρακουνηθούν οι ξένοι ηγέτες και να λήξουν θετικά το ελληνικό θέμα.

Το Spiegel Online αναφέρει ότι ένα Grexit θα προκαλούσε  δυνατές αναταράξεις στις χρηματαγορές, θα εξέθετε την ευρωζώνη στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες και θα κόστιζε δισεκατομμύρια τους δανειστές. Επιπλέον ένα Grexit θα είχε και πολιτικές επιπτώσεις για την ευρωζώνη, μιας και θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα εξόδου και άλλων χωρών από το ευρώ.

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει στη Γερμανία δεκάδες δισεκατομμύρια», γράφει η Kölner Stadt-Anzeiger.

Για σοβαρές επιπτώσεις προειδοποιεί και η Stuttgarter Nachrichten: «Σε περίπτωση Grexit δεν αποκλείονται απρόβλεπτες και ισχυρές αναταράξεις στις αγορές. Απρόβλεπτες θα είναι ωστόσο οι επιπτώσεις και για την γερμανική οικονομία. Βρισκόμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Η αντίστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει».

Η Kölner Stadt-Anzeiger παρατηρεί: «Όλα δείχνουν προς μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας δανειστών. Είναι σαφές ότι η Α. Μέρκελ ως υπεύθυνος πολιτικός θέλει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο. Πολλοί γερμανοί πολίτες επιθυμούν μεν μια σκληρότερη στάση έναντι της Αθήνας. Όμως η καγκελάριος έχει να χάσει πολλά ΑΝ αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει τη Γερμανία δεκάδες δισεκατομμύρια. Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά για την ευρωζώνη, αλλά και την ΕΕ όταν ενισχυθεί στους πληθυσμούς στην νότια Ευρώπη ακόμα περισσότερο το συναίσθημα ότι τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: