Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το Reuters καρφώνει τον Στουρνάρα για τη ΒΡΩΜΙΚΗ μυστική συνάντηση με τους τραπεζίτες

Ο Γιάννης Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας


“ 
Συνεχίζει το υπονομευτικό του έργο, σε βάρος του λαού και της πατρίδας ”
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 09:58

Τον βρώμικο ρόλο του σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συνεχίζει να διαδραματίζει ακάθεκτος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επί των ημερών του οποίοι επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεχίζει το ρεσιτάλ κατατρομοκράτησης διακινώντας σενάρια καταστροφής.

Δύο υψηλόβαθμους τραπεζίτες επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας τους προειδοποίησε για την Τρίτη σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με υψηλόβαθμους τραπεζίτες την Παρασκευή, για να συζητήσουν την διογκούμενη κρίση στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από "πλημμύρα” εκταμιεύσεων που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ ημερησίως, προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προετοιμαστούν για μια «δύσκολη ημέρα» την Τρίτη, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης την Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν μίλησε για την επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες, αλλά κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρή.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, είναι ό,τι μας είπαν», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες που ήταν παρών στη συνάντηση. Πρόσθεσε ακόμη ότι "συζητήσαμε τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με ΑΤΜs. Η τροφοδότησή τους με ρευστό είναι ένα μεγάλο λογιστικό πρόβλημα.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε το όριο του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ αλλά επισημαίνει ότι αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει το σύστημα σε λειτουργία περισσότερο από λίγες ημέρες.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα», δήλωσε ο δεύτερος τραπεζίτης. «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ένας Θεός ξέρει πώς θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαίωσε την διεξαγωγή της συνάντησης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάζει τι συζητήθηκε.

Εμείς εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Στουρνάρας είναι επικίνδυνος για το λαό και την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: