Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: Κανένα υφεσιακό μέτρο - Το πείραμα κράτησε αρκετά

Κυβέρνηση: Κανένα υφεσιακό μέτρο - Το πείραμα κράτησε αρκετά

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα (01/06/2015), όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό»
, ανέφεραν, το απόγευμα της Κυριακής (14/06/2015), κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Όπως επεσήμαναν «η ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο (13/06/2015), παρέδωσε στους Θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες - δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό».
«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη - το πείραμα αρκετά κράτησε», τόνισαν οι ίδιες πηγές και υπογράμμισαν ότι «το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης».
«Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας», κατέληξαν οι ίδιες πηγές από το 

Δεν υπάρχουν σχόλια: