Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Βόμβα από FAZ: Η Λαγκαρντ τορπίλισε την συμφωνία! Πλήρης δικαίωση για τον βρώμικο ρόλο της φίλης του Παπανδρέου



ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ! Διαβάστε τι γράφαμε στις 2 Ιουνίου για τον βρώμικο ρόλο της Λαγκάρντ που τορπίλισε την συμφωνία εκβιάζοντας ακόμα και τον Γιουνκέρ. Πριν από λίγο, η FAZ αποκαλύπτει όλο το βρώμικο παρασκήνιο και εξαπολύει μύδρους για την ύπουλη στάση της Λαγκαρντ, την οποία η εφημεριδα «αδυνατεί να εξηγήσει». Λογικό. Ακόμα και το μυαλό των Γερμανών δεν μπορεί να διανοηθεί την βρώμικη συνδιαλλαγή της με Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου προκειμενου να καταστραφεί η χωρα και να εξυπηρετηθούν τα κοινά συμφέροντα αυτών των διεφθαρμένων υποκειμένων.
«Βόμβα» από FAZ: Το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας – δανειστών
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, κατηγορώντας ευθέως το Ταμείο ότι «τορπίλισε» συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν έτοιμος να κάνει πρόταση στην Αθήνα που θα απέκλειε τις περικοπές συντάξεων.
«Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την πρόταση μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στην FAZ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.





Στο ίδιο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος, Τόμας Γκούτσκερ, τονίζει πως οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες και για συμβιβασμό στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και υπογραμμίζει:
Το επίμαχο δημοσίευμα.
«Υπήρξε και μια παράλληλη συμφωνία. Εάν για το τρέχουν έτος ήταν δυνατό το πρωτογενές πλεόνασμα να επιβληθεί στο 0,8% οι συμμετέχοντες θα ήταν ευχαριστημένοι. Η Λαγκάρντ αρχικά, αν και με δυσκολία, ενέκρινε αυτή τη συμφωνία. Όμως την επόμενη μέρα πήρε τηλέφωνο τη Μέρκελ και το πήρε πίσω».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ένας εκ των Ευρωπαίων διαπραγματευτών είπε πως είναι εντελώς παράδοξο να αποφασίζει για την τύχη της Ευρώπης τελικά ένας Οργανισμός που δεν εκπροσωπεί κάποιο συγκεκριμένο έθνος.
Μετάφραση από το
Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: