Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σε εξέλιξη το σχέδιο για την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας Ο Αλέξης Τσίπρας

“ Σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού στα συμφέροντα ”

Οι μάσκες έπεσαν: oι δανειστές, ως κοινοί γκάγκστερς, υλοποιούν απροσχημάτιστα την τελευταία φάση του σχεδίου, το οποίο εκπονήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές και εφαρμόζεται σταδιακά από την επομένη της 25ης Ιανουαρίου. Στόχος η ανατροπή Τσίπρα με όρους ωμού πραξικοπήματος και μέσο την οικονομική ασφυξία της χώρας.

Παραβιάζοντας κάθε κανόνα λειτουργίας της Ε.Ε. εφαρμόζουν συστηματικά τη συνταγή του πολέμου με αποκορύφωμα τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ή έκβαση των οποίων είναι αδύνατο προς το παρόν να υπολογιστεί.

Η εμπλοκή που προκάλεσαν στο παρά ένα της τελικής διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία, δεν είναι όπως αποδεικνύεται και τόσο αιφνίδια. Αφού «έστησαν» συνθήκες συναίνεσης ώστε να οδηγήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει ο ίδιος την πρόταση με τα δύσκολα μέτρα, τη.. δυναμίτισαν στο παρά ένα, απαιτώντας απάνθρωπες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.

Η ορθή αντίδραση της Αθήνας να τις απορρίψει, σε συνδυασμό με τη σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού για συμφέροντα, συνιστούν σκηνικό ρήξης την οποία υιοθετούν πλέον και οι πιο μετριοπαθείς τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως  προκύπτει από την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Και η Τρόικα Εσωτερικού 

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες βρίσκονται για διαβουλεύσεις και οι τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας εσωτερικού. Ο Α. Σαμαράς, ο Στ. Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά εκλήθησαν από τους εκπροσώπους των «θεσμών » για… οδηγίες, προκειμένου να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο…Μέχρι και η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται  για επαφές στην έδρα του διευθυντηρίου! Είναι χαρακτηριστικό ότι Α. Σαμαράς εισήγαγε ήδη το σενάριο τύπου Παπαδήμου. Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, πρότεινε μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη.

Μέχρι στιγμής είναι όλα στον αέρα με μοναδική βεβαιότητα την παραδοχή ότι η χώρα δεν μπορεί να ταπεινωθεί …

ΠΗΓΗ: altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: