Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Die Welt: Τσίπρας και Βαρουφάκης οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη

Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης  
Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης
 
“ Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ”

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών φιλοξενεί ανάλυση της εφημερίδας Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα τιτλοφορεί την ανάλυσή της: «Το σχέδιο Τσίπρα θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ».

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται για τον πρωθυπουργό: «Δεν προλάβαινε να φτάσει ο Έλληνας στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο και αμέσως εξέφραζε τη διάθεσή του για συμβιβασμό. Με το που επέστρεφε στην Αθήνα, διαλαλούσε και πάλι τη γνωστή, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του. Οφείλεται σε αδυναμία να επιβάλει τον συμβιβασμό στο εσωτερικό της χώρας του; Οφείλεται σε ανικανότητα; Η μήπως ο Τσίπρας κάνει απλώς ελιγμούς τακτικής, ώστε να του δώσουν στο τέλος μία ευκαιρία για την ʻπολιτική λύσηʼ που ο ίδιος επιθυμεί;»

Μάλλον το τελευταίο συμβαίνει, αφήνει να εννοηθεί άλλος αρθρογράφος της Welt στη δική του ανάλυση, η οποία ξεκινάει με ιστορική αναδρομή, για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο οξυδερκής υπουργός του των Οικονομικών δεν είναι θερμοκέφαλοι. Είναι ψυχροί αναλυτές της γερμανικής ψυχοσύνθεσης. Παρατηρούν με νηφαλιότητα τον φόβο να διαβρώνει τη γερμανική ψυχή και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Είναι λάθος αυτό που συνεχώς διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή οι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση. Επί του παρόντος είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: