Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι για τον έντιμο συμβιβασμό ή το μεγάλο "όχι"


 
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη χθεσινή σύσκεψη, στο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι το μόνο κριτήριο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι "η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια της υποτέλειας".

"Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι", υπογράμμισε.

"Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, "όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας", προσθέτοντας ωστόσο ότι "αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία".
Δημοσίευση σχολίου