Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ - διαπλοκή δυναμιτίζουν τη συμφωνία

Διαπλοκή
Διαπλοκή
"Στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας για συνομιλίες με Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ το μεσημέρι. Eurogroup το βράδυ, αύριο η αποφασιστική σύνοδος κορυφής"
Αιφνίδια περιπλοκή στις διαβουλεύσεις για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μετά την ιδεολογικά εμμονική "σφήνα" του ΔΝΤ υπέρ αδιαφανών (;) επιχειρηματικών συμφερόντων και εις βάρος -για ακόμη μια φορά- των μισθολογικά ασθενέστερων στρωμάτων.
 Στο "παρά πέντε" της διαπραγμάτευσης, ενώ η ελληνική πρόταση έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από την ευρωπαϊκή ηγεσία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβάλλει αξιώσεις που ουσιαστικά ανατρέπουν την πολιτική "φιλοσοφία" της πρότασης και θέτουν εν αμφιβόλω την επίτευξη συμφωνίας.
 Ειδικότερα, με πρόσχημα την "υγιή επιχειρηματικότητα", απαιτεί να αφαιρεθούν σχεδόν όλες οι φορολογικές επιβαρύνσεις από τις επιχειρήσεις (έκτακτη εισφορά 12% για κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, αύξηση συντελεστή από 26% σε 29% σε Α.Ε., επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στα περσινά επίπεδα κ.ά.) και να μεταφερθούν στα συνήθη "θύματα" του Μνημονίου: μισθωτούς και συνταξιούχους.
 Η έκβαση της διαπραγμάτευσης κρίνεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται από το πρωί και ο Αλέξης Τσίπρας για συνομιλίες με τους επικεφαλής των τριών θεσμών. Το βράδυ συνεδριάζει το Eurogroup, αύριο συνέρχονται οι αρχηγοί των κρατών.
ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: