Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία

bryjel;es


Στο τέλος της, μετά από περίπου 2 ώρες έφτασε η συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία. Η δεύτερη, μεταμεσονύχτια συνεδρίαση του Αλέξη Τσίπρα με τους με τους προέδρους των Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς και με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroupμ Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ήταν άκαρπη δίνοντας νέα παράταση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 00:25 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το πρωί της Πέμπτης, ενώ όλες οι πλευρές αποχώρησαν από το κτήριο της Κομισιόν χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Την ώρα που ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες αναμετέδιδαν πως τα φώτα του 13ου ορόφου στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέμεναν ανοιχτά και οι διαβουλεύσεις του έλληνα πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών συνεχίζονταν, πληροφορίες ανέφεραν πως στην συνάντηση προστέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε να εισέρχεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αποχώρησαν από τι κτίριο πρώτοι οι Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Βάλντις Ντομπρόβσκις ενώ λίγο αργότερα έφυγε και η ελληνική αντιπροσωπεία.

Οι ανταποκριτές των Βρυξελλών έκαναν λόγο για ανέκφραστες εξόδους όλων των μερών της συνάντησης ενώ όπως αναμεταδίδει το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν στις 9 το πρωί της Πέμπτης (10 ώρα Ελλάδος).

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της», δήλωσαν αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές, ενώ οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο θα συνεχιστούν στις 9 το πρωί της Πέμπτης (10 ώρα Ελλάδος) και σε τεχνικό επίπεδο θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί (7 ώρα Ελλάδος), «εγκαινιάζοντας» τον νέο «μαραθώνιο». Νωρίτερα στις 7:00 το πρωί(ώρα Ελλάδος) θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια της Ελλάδας.

Ξένα πρακτορεία έκαναν λόγο αυξανόμενη πίεση από πλευράς δανειστών προς την ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της. «Δεν θα επιτραπούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις. Να πληρώσουν οι έχοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: