Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Στεργιώτης, οι κουμπάροι και τα 300 εκ. ευρώ ζημιά για το Δημόσιο

Στεργιώτης και Παναγέας  
Στεργιώτης και Παναγέας
 
“ Νέο σκάνδαλο ΒΟΜΒΑ ”
l
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Αντώνης Στεργιώτης έχει κάνει τις …περίεργες προσλήψεις στην ΕΕΕΠ χόμπι από την μέρα που τον διόρισε επικεφαλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν φτάνει που τοποθέτησε τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Παναγέα στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ την ώρα που ο τελευταίος έχει κάνει αγωγή στον Οργανισμό διεκδικώντας το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικός σύμβουλος!

Όπως προκύπτει, εκτός από στενός φίλος του Α. Στεργιώτη και πρώην συνεργάτης του στο Καζίνο Λουτρακίου, ο κ. Παναγέας είναι και κουμπάρος (!) του κ. Σοφοκλή Αλιφιεράκη, επίσης μέλους του Δ.Σ. της ΕΕΕΠ που επέλεξε ο κ. Στεργιώτης.

Εκτός από κουμπάροι, Παναγέας και Αλιφιεράκης έχουν κι άλλα κοινά καθώς ο τελευταίος βρίσκεται και αυτός σε αντιδικία με τον ΟΠΑΠ από το 2010. Το μέλος της ΕΕΕΠ άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας ζητώντας να του επιδικαστεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Μάλιστα, στον κ. Αλιφιεράκη πρόσφατα επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό – ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - ως αποζημίωση από τον Οργανισμό.

Και ακούγεται και κάτι ακόμη στην αγορά το οποίο το θέτουμε ως ερώτημα: Μήπως έχουν σχέση συγγένειας και τα μέλη της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Παναγέας και Γιώργος Θεοδωρής; Αυτό υποθέτουμε πως θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως…

Σημασία έχει ότι αυτή η παρέα συγγενών, φίλων και …κουμπάρων που έχει διοριστεί στην ΕΕΕΠ, παίρνει αποφάσεις που ζημιώνουν το Δημόσιο. Τέτοια είναι και η απόφαση να «τορπιλιστεί» η επένδυση του ΟΠΑΠ στα VLTs την ώρα που η κυβέρνηση υποσχόταν στους δανειστές έσοδα 300 εκ. ευρώ τη διετία 2015-16 από τη φορολογία τους.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΕΠ άλλαξε τον κανονισμό των VLTs λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του project, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα την επένδυση. Ως αποτέλεσμα έρχεται οι θεσμοί ήδη να ζητούν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το κενό των 300 εκ. ευρώ στα έσοδα. Φυσικά το …μάρμαρο δεν θα το πληρώσουν οι …κουμπάροι της ΕΕΕΠ αλλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Και να κλείσουμε με αυτό: Ο Αλεφιεράκης ήταν το δεξί χέρι του Χατζηεμανουήλ επί ΝΔ και εν συνεχεία άνεργος από το 2010...

Τα συμπεράσματα εναπόκεινται στην κρίση του καθενός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: