Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πρόβλεψη για τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές.Ποιοι κινούνται πτωτικά και ποιοι ανοδικά

01

Οι δημοσκοπήσεις έχουν απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών όχι όμως και οι δημοσκοπήσεις μαϊμού που κυκλοφορούν ακατάσχετα στο διαδίκτυο.Μέσα σε αυτό το πλήθος των δημοσκοπήσεων όλο και κάποια θα πέσει μέσα βάση στατιστικής αλλά αυτό είναι και η εξαίρεση του κανόνα.

Θα τολμήσω να πω όπως και σε προηγούμενες εκλογές τις δικές μου προβλέψεις που θέλω να πιστεύω ότι πέφτω συνήθως μέσα με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα.Αυτό που με βοηθά στην πρόβλεψη είναι ότι ζω σε κωμόπολη που βγάζει με μεγάλη ακρίβεια(τόσο η πόλη όσο και ο Νομός) στις εκλογές τα πανελλήνια ποσοστά των κομμάτων και γιαυτό αποτελεί εργαλείο των δημοσκόπων.Επίσης κινούμε πολλές ώρες της ημέρες μέσα στο διαδίκτυο που με βοηθάει να βλέπω τις τάσεις.

Σημειώστε:

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Θα είναι πρώτο κόμμα με ποσοστά 35% μέχρι 39% με τάση προς το 39%.Ότι απώλειες θα έχει προς ΛΑ.Ε θα ισοσκελισθούν με εισροές από ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ
ΝΔ: 24% μέχρι 27% με τάση προς το 24%. Θα έχει απώλειες προς όλα τα κόμματα,κυρίως προς ΠΑΣΟΚ καθώς θα έχει επιστροφές ψηφοφόρων του από την ΝΔ γιατί φοβήθηκαν μην βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ..πράγμα που έγινε.Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει μεγάλα ποσοστά σε μεγάλες ηλικίες όπου παρουσιάζουν φυσική (φθορά) μήνα με τον μήνα.
ΧΑ: 6% μέχρι 8% με τάση προς το 8% καθώς την βοηθάει η ρητορική της ΝΔ στο μεταναστευτικό καθώς και η ρητορική περί προδοσίας της ΛΑΕ
ΛΑ.Ε: 4% με 7% με τάση προς το 4% καθώς όσο μιλάνε τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά τους.Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ψηφοφόρους δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ οπότε ψαρεύουν σε ένα χώρο που έχει πρωτοκαθεδρία το ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ: 5% με 6,5% με τάση προς το 6,5% καθώς θα έχει επιστροφές από το ΚΙΔΗΣΟ και από τη ΝΔ όπως είπαμε παραπάνω αν και θα έχει και την φυσική (φθορά) των ηλικιωμένων ψηφοφόρων του.
ΚΚΕ: 5,5% με 6,5% καθώς θα ευνοηθεί από το ξεκατίνιασμα συριζαίων με πλατφόρμες
ΑΝΕΛ: 4,5% με 6% με αρκετή επιφύλαξη καθώς έχει ψηφοφόρους που αποφασίζουν τελευταία στιγμή και επομένως παίζει μεγάλο ρόλο η διαφημιστική προβολή που θα επιλέξουν(η επιτυχία τους στις προηγούμενες εκλογές οφείλετε σε μεγάλο ποσοστό στην καθ’ ομολογία όλων επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια.Τα μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων θα τους ευνοήσουν,ενώ η μεγάλη αποχή θα τους τσακίσει.
ΠΟΤΑΜΙ: 4% με 5,5% με τάση στο 4% καθώς το αβαντάρισμα του πρωτοεμφανιζόμενου έχει απολεσθεί και ο πολιτικός του λόγος δεν πείθει κανέναν.Αν κρατήσει κάποια ποσοστά αυτό θα είναι από την ανυπαρξία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Μάντης δεν είμαι…  fantoma1966

Δεν υπάρχουν σχόλια: