Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τρέμει τις εκλογές η Αριστερή Πλατφόρμα - Θα εξαφανιστεί

Λαφαζάνης
Λαφαζάνης

“ 
Η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας δείχνει τον πανικό εκείνων που δεν παραιτούνται σαμποτάροντας την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο τρέμουν τις εκλογές διότι το κόμμα Λαφαζάνη δεν πρόκειται να εισέλθει στη βουλή, όπως εξάλλου δείχνουν και όλες οι έρευνες που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία ”
Η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να συγκροτηθεί σε κόμμα το επόμενο χρονικό διάστημα, επιτίθεται για μια ακόμη φορά στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές» αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Νωρίτερα απαντώντας στις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής».

Κατήγγειλε επίσης ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, Παράλληλα, ερωτά εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι. Όπως εξηγεί, αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

«Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;» συνεχίζει. Όπως υπογραμμίζει παράλληλα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας» προσθέτει η Όλγα Γεροβασίλη. «Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» καταλήγει η εκπρόσωπος.

Στην απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας επισημαίνεται ότι "η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

Καταλήγοντας , η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου".

Η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας δείχνει τον πανικό εκείνων που δεν παραιτούνται σαμποτάροντας την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο τρέμουν τις εκλογές διότι το κόμμα Λαφαζάνη δεν πρόκειται να εισέλθει στη βουλή, όπως εξάλλου δείχνουν και όλες οι έρευνες που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: