Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στα αζήτητα και στα ρετάλια (Σύγχρονο Ιστορικό Ανάγνωσμα)




Στον ομιχλώδη χώρο της πολιτικής, είτε πολιτικός είσαι, είτε δημοσιογράφος, είτε απλός ψηφοφόρος, προτέρημα θεωρείται να βλέπεις κομματάκι μπροστά και να μπορείς «να διαβάζεις το ψιλά γράμματα». Κοντολογίς πρέπει να παίρνει στροφές η γκλάβα σου και δουλεύει λίγο το ξεροκέφαλό σου.
Μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κρίση που κάλπαζε, αλλά ο πολιτικός κόσμος της χώρας  εκεί… Στην κοσμάρα του!
Ο Σαμαράς αγκαλιά με τους Παπασταύρους, τους Μουρούτηδες, τους Λαζαρίδηδες, τους Μπαλτάκους… Και η πόρτα ορθάνοιχτη στα φασιστάκια της δεύτερης γενιάς, «μπάτε σκύλοι κι αλέστε…»
Ο Βουβουζέλος να παραχωρεί τη σαραβαλιασμένη προεδρική μπεζέρα του ΠΑΣΟΚ στη Φωφίκω την συνταξιούχα των 150 λέξεων, και ο «δυναμικός Μπούλης» του ΚΚΕ κάτω από τη συκιά, επαναστατικά αμέριμνος, να περιμένει να πέσουν τα σύκα για να πάει να τα μαζέψει…
«Χαμένοι την παράφραση» ούτως ειπείν…
Και το κερασάκι στην τούρτα όλοι εμείς, σκλάβοι του δόγματος «το είπε η τηλεόραση» να εξακολουθούμε να πιστεύουμε αυτά που μας ξερνούσαν τα βοθροκάναλα και οι σκατοφυλλάδες. Ο Μπογδάνος, ο Πρετεντέςρης, η Κοσιώνη, η Ζαχαρέα, ο κύριος Μπάμπης, ο Πορδοσάλτε, η Στάη, η Χούχλη και τ’ άλλα εφημεριδοτηλεοπτικά σκουπίδια. 
Ήξερε ο Τσίπρας ότι έπρεπε πάση θυσία να υπογραφεί η συμφωνία πριν τελειώσει το καλοκαίρι, πριν προλάβει να μπουκάρει κι αρχίσει να ξεφουσκώνει ή να φουσκώνει, όπως θέλετε πάρτε το, η πολύχρωμη Κινέζικη  φούσκα. Ήμασταν που ήμασταν στο χώμα που μας ρίξανε τα πράσινα και τα γαλάζια παλουκάρια, κάτι φτυαριές ακόμα ήθελε να αποχαιρετήσουμε για τα καλά το μάταιο τούτο κόσμο.
Η συμφωνία υπογράφτηκε!
Πέντε ολάκερους μήνες να παλεύεις με το δράκοντα στα μαρμαρένια αλώνια των Βρυξελλών…
Κόντευε να βγει η ψυχή του Τσίπρα από το αγκομαχητό, αλλά κι ο δράκοντας από το να ξερνάει φωτιά κάθε τόσο πήρε και στέγνωσε! Και την τελευταία στιγμή, μέσες άκρες κάπου τα βρήκανε. Να τα δικά σου, να και τα δικά μου και δώσανε τα χέρια. Κοντά 90 δισεκατομμύρια το μαλλί και τριάμισι τα χρόνια τα του «αλισβερισίου» και για τα υπόλοιπα κάτι θα κόψουμε από ΄δω, κάτι θα τρενάρουμε καπό ‘κει, κάτι χρόνια χάριτος και κάτι κουτσουρεμένα επιτόκια και Κινέζου θέλοντος και Μέρκελ επιτρεπούσης, πάλι εδώ θα ‘μαστε.
Πεντάμηνο νταραβέρι με έκτακτες ειδήσεις και πρωτοσέλιδα  και το καράβι του «Grexit» έκανε πανιά από το λιμάνι της χρεοκοπίας. 
Εν τω μεταξύ θλίψη και μαύρο δάκρυ έπεσε στη «χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα»
Και κλάαααμα οι κυρίες!
-Κοίτα να δεις ρε το μπαγάσα που τα κατάφερε…
-Πάει περίπατο η «Αριστερή παρένθεση»
-Και τι γίνεται τώρα που θα μας έρθει φορτσάτος για να μας ζητήσει να υπογράψουμε τα προαπαιτούμενα;
-Δεν υπογράφουμε τίποτα και ασ’ τον να τραβάει το σκύλο από την ουρά…
-Τι είναι αυτά που λέτε ρε, μουρλαθήκατε; Εμείς δεν ήμασταν εκείνοι που στήσαμε χορούς και πανηγύρια, «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» πάση θυσία;
Από την άλλη τα σταλινοσταγονίδια της καρότσας, του κοτσαδόρου , της πλαφόρμας, πως τους λένε, βρήκανε την ευκαιρία της μεγάλης ιδεολογικής εξέγερσης.
-Να το φάμε το μικρό όσο είναι νωρίς γιατί πήρε φόρα και όπου να ‘ναι μας βλέπω πεταμένους στο λάκκο με τον ασβέστη.
Και βάλανε μπροστά το Λαφαζάνη να καθαρίσει.

(Ετυμολογία  λαφαζάνης < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan) Ουσιαστικό λαφαζάνης αρσενικό (ιδιωματικό) πολυλογάς, φαφλατάς, που (συνήθως) λέει ψέματα)

Και βγαίνει την επομένη της υπογραφής ο Τσίπρας και από του βήματος της Βουλής ζητάει από τα κόμματα να εξουσιοδοτήσουν τον υπουργό των Οικονομικών να πάει στο Eurogroup για συνεδρίαση προκειμένου να μπει το νερό στο αυλάκι. «Στο τσακ την παραλάβαμε» τους λέει… «Η ανάγκη και η άνευ προηγουμένου πίεση των εταίρων μας, μας ανάγκασαν να υπογράψουμε τη συμφωνία που  κρατάτε στα χέρια σας. Γνωρίζαμε ότι αν δεν υπήρχε συμφωνία η χώρα θα αντιμετώπιζε εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης καταστάσεις τραγικές και πρωτόγνωρες»
Ήξερε ο Τσίπρας αυτό που θα μάθουν σύντομα τα τσουτσέκια της αντιπολίτευσης και οι σταλινολάτρεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσαν κεφάλι και το παίζουν προστάτες του λαού και σωτήρες της Πατρίδας.
-Ψέματα λέει ο Τσίπρας…
-Ποια κρίση και τρίχες κατσαρές…
-Υπάρχουνε και πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια…
-Πες μας ότι έγινες μνημονιακός και κόψε τις κοροϊδίες για οικονομικές κρίσεις, γιατί δεν τρώει η κατσίκα ταραμά…
-Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ στα χέρια, με γούνες στους ώμους…
Κι από καθέδρας η Ζωή να κρατάει τα μπόσικα… «Ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού παύω να στηρίζω το μνημονιακό Αλέξη Τσίπρα και τα περί επερχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσεις τ’ ακούω βερεσέ»
Κι από πίσω κάτι «Ήσυχοι», κάτι ανήσυχοι, κάτι «επειδή» και κάτι Διώτη, κάτι «κορδέλες» και κάτι Κοδέλες… Μέσα ήμαστε όλοι και φύγαμε…
Και καλά να κοροϊδέψουν, όπως κορόιδεψαν, κάτι ανερμάτιστα κοριτσόπουλα και κάποιους παππούδες με άνοια. Εσένα ρε Στάθη Σταυρόπουλε, που πιάνεις πουλιά στον αέρα πως τα κατάφεραν και σ’ έβαλαν οι μπούφοι στο ντορβά; Κρίμα σου ρε Στάθη, που σε πιάνω αδιάβαστο! Να τη φας από κάποιον που μετράει το καταλαβαίνω, αλλά να τη φας από το Λαφαζάνη και το Στρατούλη που κοιτάνε τις μύτες των παπουτσιών τους για να δουν αν πάνε ή αν έρχονται, δεν το περίμενα!
Κι έχεις τους καραξευτίλες και τα πουλητάρια των υπό διάλυση παλαιών κομμάτων, παρέα με τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, να μιλάνε για υπαναχωρήσεις και κωλοτούμπες!
Κι έχεις και τις κωλοφυλλάδες και τους ρουφανοδημοσιογράφους των τσοντοκάναλων να μιλάνε για «τον ψεύτη τον Τσίπρα και το μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ!»
Πάρτε το χαμπάρι ρε ηλίθιοι, ο Τσίπρας είναι τη στιγμή αυτή ο μόνος πολιτικός ηγέτης που μπορεί να εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός. Ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από τα σκατά που μας ρίξατε.
Και στις 20 Σεπτέμβρη, λαός και ΣΥΡΙΖΑ , θα σας στείλουν όλους μαζί εκεί που θα έπρεπε να είστε από καιρό… Στα αζήτητα και στα ρετάλια.

Χάρρυ Κλυνν

Δεν υπάρχουν σχόλια: