Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Special Olympics και... 126 μετάλλια στην αφάνεια!


Ουτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι... Με 126 μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η ελληνική ομάδα Special Olympics από το Λος Αντζελες όπου πραγματοποιήθηκαν φέτος οι αγώνες. 
Της Αλέκας Ζουμή

Μιλώντας στο Κόκκινο, η διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς και Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, Άρτεμις Βασιλικοπούλου αναφέρθηκε στα όσα έζησαν αθλητές και αθλήτριες στο Λος Αντζελες αλλά και τις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν για να φτάσουν μέχρι εκεί. Παράλληλα, στο Κόκκινο μίλησε ο Γιώργος Στασινόπουλος, εθελοντής με γιο εθελοντή, ο οποίος συμμετείχε στους αγώνες του Λος Αντζελες.

Οπως μας ενημερώνει η επιτροπή των Special Olympics, «με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, μετά την Αθήνα το 2011, πραγματοποιήθηκαν από 21 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2015,  στο Los Angeles των ΗΠΑ.

Στους Αγώνες αυτούς συμμετείχαν 7,500 αθλητές, συνοδευόμενοι από 2,500 προπονητές  οι οποίοι αγωνίστηκαν  σε είκοσι έξι (26) εαρινά αθλήματα, ενώ 1,600 διαιτητές-κριτές, χιλιάδες μέλη οικογενειών, πλήθος δημοσιογράφων, 30,000 εθελοντές, και περίπου 500,000 θεατές, θα είναι εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Τα Special Olympics της Χώρας μας, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, συμμετείχαν με 160μελή Αποστολή  μαζί με τους προπονητές τους,  από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, το Βόλο, το Μεσολόγγι, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τη Βέροια, τα Χανιά και τη Ρόδο, σε 17 από τα 24 αθλήματα και συγκεκριμένα: Κολύμβηση, Στίβο, Badminton, Basketball Ανδρών, Basketball Γυναικών, Bocce, Bowling, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Ανδρών, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Γυναικών, Ιππασία, Ενόργανη και Ρυθμική Γυμναστική, Handball, Judo, Kayaking, Άρση Βαρών, Ιστιοπλοΐα και Tennis.

Η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν θεαματική! 126 μετάλλια στο σύνολο

Την Έναρξη των Αγώνων στο Memorial Coliseum κήρυξε,  η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο Barack Obama είναι Επίτιμοι Συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, υποστηρίζοντας, με την κίνηση αυτή, το μεγάλο ανθρωπιστικό γεγονός,  που δίνει νόημα στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, μέσω του αθλητισμού.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες κατέστη δυνατή γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά με διανοητική αναπηρία που δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη Ζωή… Τα Special Olympics Hellas οφείλουν -όπως λένε - ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής η οποία προσέφερε τις αθλητικές εμφανίσεις της Ελληνικής Αποστολής, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την υποστήριξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Special Olympics, την Aegean Airlines η οποία στέκεται στο πλευρό των Αθλητών μας και μας προσέφερε τις μετακινήσεις εντός της Ελλάδας, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τις εταιρείες Merck και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε οι οποίοι συνέβαλλαν στα έξοδα ορισμένων αθλητών»
Ακούστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: