Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Μια μικρή - μικρή αντιπολίτευση

Μπροστά στη μείζονα πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί προσφεύγοντας στην κρίση των πολιτών με τις επερχόμενες εκλογές, είδαμε μια "σχεδόν" αιφνιδιασμένη αξιωματική αντιπολίτευση να συμπεριφέρεται με την παλαιά γνωστή (και βεβαρημένη) μικροκομματική πρακτική, "στολισμένη" με χαριεντισμούς προς διαφόρους και πολλή υποκρισία.

Με την κοινή δημοκρατική λογική θα περίμενε κανείς ότι μια δύναμη της αντιπολίτευσης -και μάλιστα η αξιωματική- μπροστά στην προσφυγή στους πολίτες θα "έβλεπε" τη δυνατότητα δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης που θεωρεί ανίκανη, αναποτελεσματική, προβληματική, όμως, αντί γι' αυτό, με περισσή υποκρισία "αναζητεί" κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή όταν όλοι -και η Ν.Δ-. γνωρίζουν καλά ότι τέτοια κυβέρνηση δεν "βγαίνει". Βέβαια, πολλοί θα την καλοέβλεπαν ακριβώς για να τελειώνει η "αριστερή παρένθεση" και για να αποφευχθεί μια νέα, πλατιά έκφραση της εμπιστοσύνης του κόσμου στον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Από τη μια, λοιπόν, "κατεδαφιστική" πολιτική στην κυβέρνηση που "απέτυχε" και από την άλλη ανησυχία για την κρίση των πολιτών! Τόση εμπιστοσύνη στη δημοκρατική έκφραση του λαού μας!

Πολύ μικρό "εφεύρημα" και το σενάριο για κυβέρνηση των "ευρωπαϊκών" κομμάτων με ενδεχόμενη ψήφο ανοχής από τη νεότευκτη "Λαϊκή Ενότητα" όσων εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ...

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και οι άλλοι "υποψήφιοι" για τον "μεγάλο ευρωσυνασπισμό" το έχουν απορρίψει προ πολλού (στο πρόσφατο δημοψήφισμα δεν "πέτυχε" η πρόβα).

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πάντα οι πολίτες με τις επιλογές και την ψήφο τους προσφέρουν πολιτική διέξοδο και αυτό φοβούνται όσοι εντελώς υποκριτικά "κλαίγονται" για "περιττές" εκλογές αναμασώντας τα περί "ευρείας συγκυβέρνησης".

Οι εκλογές είναι σε όφελος της δημοκρατίας και της χώρας και μόνο όσοι επιμένουν σε μικροκομματικές πρακτικές μπορούν να εθελοτυφλούν ή να "παίζουν" το παλαιοκομματικό θέατρο για να "μπερδέψουν" το σκηνικό.

Στις μεγάλες προκλήσεις της χώρας μας, της κοινωνίας μας μια αξιωματική αντιπολίτευση με τέτοια πρακτική μόνο πιο μικρή γίνεται...
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: