Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ν. Παππάς: Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς
“ Το διακύβευμα είναι ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας ”

Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει, όμως, ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Όσο για το διακύβευμα των εκλογών, επισημαίνει ότι «είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».

Ο Ν. Παππάς επαναλμβάνει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το "this is a coup" δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το "όχι", δεν ήταν "ναι" στην δραχμή.

Κατηγορεί τους "συντρόφους" της Αριστερής Πλατφόρμας ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στη δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο.

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν "παρών" στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί».

Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στη Βουλή».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: