Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ηχηρό μήνυμα Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι «κόμμα μέσα στο κόμμα»

Ηχηρό μήνυμα Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι «κόμμα μέσα στο κόμμα»

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ

Το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μεγαλώνει με τις δύο πλευρές να κατηγορούν ανοιχτά πλέον η μία την άλλη για τη ρήξη. 
Συγκεκριμένα, από τη μία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εξαπολύει πυρά κατά του Μαξίμου και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντας του ευθύνη της ρήξης λόγω της μνημονιακής στροφής.
Άρθρο που δημοσιεύει ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα δικτυακός τόπος iskra.gr, αναφέρει ότι το βασικό σενάριο που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι να τελειώσει άρον-άρον με την ψήφιση του μνημονίου, αν είναι δυνατόν μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, και στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές-εξπρές, ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Από την άλλη, σαφές και σκληρό μήνυμα στους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός Επικρατείας, ένα από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής κατηγορεί την Αριστερή Πλατφόρμα πως στήνει ένα νέο κόμμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι ''κόμμα μέσα στο κόμμα''», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας προαναγγέλλοντας εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε»
Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Παππάς κατάστησε σαφές ότι η εκλογολογία δεν βοηθά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης αν οι «αντάρτες» βουλευτές της πλειοψηφίας είναι πολλοί.
Παράλληλα, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αποδείχθηκε πολιτικά ανίσχυρο. Σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως και ο πρωθυπουργός έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Άρα δεν συζητάμε καμία προϋπόθεση» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία»
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για την επικείμενη συμφωνία, υποστηρίζοντας πως είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων, αμείλικτων διλλημάτων, αλλά και αμοιβαίων υποχωρήσεων. Μάλιστα, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως έκαναν άλλοι το 2010 και το 2012.
Ερωτηθείς αν ένα κόμμα υπέρ της δραχμής στο χώρο της Αριστεράς μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικά υποστήριξε πως ο λαός είναι αυτός που εκλέγει τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.
«Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος. Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο δεν μπήκε από εμάς ως ερώτημα στο δημοψήφισμα» ανέφερε ο υπουργός, ενώ κατάστησε σαφές ότι όποιος μιλά ακόμα και αυτή τη στιγμή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υποστηρίζει ακούσια ή εκούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονται το σενάριο ''δραχμή ή μνημόνιο''». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: