Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Το βασικό και αλάνθαστο μέχρι στιγμής πολιτικό κόλπο που έχει στη διάθεσή του το ολιγαρχικό σύστημα, για να κρατά το λαό αιχμάλωτο, εξακολουθεί να είναι το μονοδιάστατο παραδοσιακό ευθύγραμμο δίπολο Αριστερά – Δεξιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει εφεύρει κάτι καινούργιο, παρότι διεθνώς και στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αυτό το εθνικό δίπολο έχει καταρρεύσει.

Με την έλευση των μνημονίων και προκειμένου να μην ξεσηκωθεί ο λαός και φύγει έξω από το ευθύγραμμο σχήμα, το ολιγαρχικό σύστημα έξυπνα έστησε
παράλληλα (με το Αριστερά – Δεξιά) το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο. Αντιμνημόνιο τόσο από τα αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. όσο και από τα δεξιά με ΑΝΕΛ και ΧΑ.

Το νέο δίπολο έπαιξε μέχρι την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία. Μετά όμως την αποκάλυψη ότι το νέο δίπολο ήταν προκάτ και ψεύτικο και προκειμένου να μην δραπετεύσει επιτέλους ο λαός έξω από το μονοδιάστατο σύστημα, το τελευταίο έσπευσε να φτιάξει δύο νέα αναχώματα και να πάει άμεσα σε εκλογές για να τα νομιμοποιήσει με λαϊκή εντολή. Την αριστερή ΛΑΕ του Λαφαζάνη από τα αριστερά και την Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη από τα δεξιά.

Έστησε την ΛΑΕ από τα αριστερά, δεδομένου ότι το ΚΚΕ δεν πείθει τις λαϊκές μάζες και επομένως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει λαϊκό ανάχωμα, μετά την κατάρρευση του συνόλου της Αριστεράς και επίσης έστησε τον Λεβέντη από δεξιά, δεδομένου ότι η ΧΑ έπιασε ταβάνι και δεν μπορεί να παίξει άλλο το ρόλο του μοναδικού δεξιού αναχώματος, μετά την διαφαινόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ. Ο παλιός ΛΑΟΣ δεν μπορεί πλέον να νεκραναστηθεί, ο δε Τζήμερος διέψευσε τις προσδοκίες του συστήματος.

Δηλαδή, η ολιγαρχία που ελέγχει το πολιτικό σύστημα, βλέποντας ότι μπορεί να καταρρεύσει η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά και να σπάσει το μονοδιάστατο ευθύγραμμο σχήμα Αριστερά - Δεξιά, σπεύδει να ανοίξει δύο νέες τάφρους αριστερά και δεξιά, παράλληλα με το ΚΚΕ και την ΧΑ, προκειμένου να μείνει εγκλωβισμένος ο λαός στο δίπολο Αριστερά – Δεξιά και να μην δραπετεύσει προς άλλες κατευθύνσεις, που ενδεχομένως θα ανέτρεπαν το σύστημα.

Προκειμένου δηλαδή, να μην συνειδητοποιήσει ο λαός ότι το πραγματικό επιτέλους πολυδιάστατο δίπολο είναι Ολιγαρχία – Δημοκρατία.
Όταν όμως γίνει συνείδηση αυτό το πραγματικό δίπολο, τότε θα ανατραπούν με μαθηματική ακρίβεια τα πάντα. Ολιγαρχικό Σύνταγμα, αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, πολιτικά κόμματα και φυσικά το ίδιο το κλειστό ολιγαρχικό σύστημα που έχει εγκλωβίσει το λαό και τον νέμεται εκ του ασφαλούς.
ΥΓ. Είναι ή όχι σωστές οι πιο πάνω υποψίες μας; Μέχρι στιγμής, κανέναν δεν έχουμε ακούσει να μιλάει συγκεκριμένα για την ανατροπή αυτού του ολιγαρχικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας που υπάρχει, αρχίζοντας από τους θεσμούς και ιδίως από το Σύνταγμα. Πηγή
Δημοσίευση σχολίου