Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Φερόμενος χρηματοδότης του Ποταμιού βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του Πούτιν

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας που έχει βρεθεί κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται ανάμεσα στους 89 «ανεπιθύμητους» της Μόσχας, που τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα.
Πρόκειται για τη «μαύρη λίστα» που κατάρτισε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις στην Ευρώπη καθώς θεωρείται ως μία μορφή αντιποίνων για τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση. Σε αυτή περιλαμβάνονται 89 άτομα στα οποία στο εξής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη Ρωσία.
Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Θεόδωρος Μαργέλλος που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρον» (11/05/2014) είναι χρηματοδότης του Ποταμιού. Ο επιχειρηματίας και σύμβουλος επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί και στην Ουκρανία μεταξύ άλλων χωρών, δήλωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» ότι δεν έχει ιδέα γιατί συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη λίστα.
Ο Πάνος Καμμένος είχε αναφέρει το όνομά του στην υπόθεση των cds του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως ισχυρίστηκε το 2011 από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μαργέλλος, επωφελούμενος της φιλικής σχέσης με τον πρωθυπουργό, γνώριζε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Αγόρασε λοιπόν CDS από το ΤΤ, στοιχημάτισε στην πτώχευση της Ελλάδας και έτσι προκάλεσε την άνοδο της τιμής τους. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την αγοραπωλησία για τα CDS, ως ψευδείς και συκοφαντικούς.
Ο κ. Μαργέλλος ως εκπρόσωπος της εταιρίας "Γκρανομάρ" το 1989, είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του σκανδάλου της ελληνοποίησης καλαμποκιού από τη Γιουγκοσλαβία. Η εταιρία είχε κατηγορηθεί πως είχε μεσολαβήσει για την πώληση καλαμποκιού από τη Γιουγκοσλαβία, το οποίο θα βαφτιζόταν ελληνικό, προκειμένου να πάρει τις επιδοτήσεις που προέβλεπε τότε η αγροτική πολιτική της ΕΟΚ. Δημοσίευμα της Ελaευθεροτυπίας στις 9 Οκτωβρίου του 1990 αναφέρει πως "η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβλήθηκε, λόγω ασθένειας του κατηγορούμενου Θ. Μαργέλλου". Αργότερα ο Έλληνας επιχειρηματίας θα απαλλαχθεί των κατηγοριών με βούλευμα.


ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: