Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

“Δώρο” 10 δισ. ετοιμάζεται να δώσει ο Ντράγκι στην Ελλάδα με το βλέμμα στο χρέος


Μπόνους… 10 δισ. ευρώ είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η ευρωζώνη, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό «πακέτο» μείωσης του δημόσιου χρέους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Επένδυση” αναφέρει ότι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι ότι έχει ήδη συμφωνηθεί, με το «κλείδωμα» της αξιολόγησης, η ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες χωρών της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Ελλάδα κέρδη που απεκόμισαν από ελληνικά ομόλογα τα οποία αγόρασαν πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Επιστροφές κερδών έχουν να γίνουν από τα μέσα του 2014 για αυτό και το ποσό που έχει μαζευτεί ως τώρα είναι της τάξης των 10 δισ., κεφάλαια που όταν αποδεσμευτούν, θα περάσουν σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων.

Σύμφωνα με την “Επένδυση”, η έξτρα αυτή «παροχή» έρχεται να προστεθεί στα δύο μέτρα που εξετάζονται για την ελάφρυνση του χρέους και σχετίζονται με το «κλείδωμα» των επιτοκίων στα σημερινά, ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και στην επιμήκυνση των λήξεων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από χώρες της ευρωζώνης και τον ESM.

Πηγή: Επένδυση
Δημοσίευση σχολίου