Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές - Υπογλώσσια σε Μητσοτάκη και διαπλοκή


Eurogroup  
Eurogroup

“ Υπογλώσσια σε Μητσοτάκη και διαπλοκή ”


Συμφωνία, σε επίπεδο προσωπικού, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των τριών θεσμών, οι οποίοι εποπτεύουν το πρόγραμμα, επιτεύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες.
Το κείμενο της συμφωνίας εξετάζεται από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, ενώ περιέχει και την πρόβλεψη για τον εφεδρικό μηχανισμό περικοπής δημοσιονομικών δαπανών.
Το «κλείδωμα» της συμφωνίας αναμένεται να γίνει στην αποψινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Eurogroup, που θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Εκεί, όπου την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίασης παρασκηνιακής ενημέρωσης (off the record), με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας.
Όπως είπε, η ενημέρωση θα παρασχεθεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα κ. Ντέκλαν Κοστέλο στις 13:30 της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: