Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, ξεκινήστε τις συνομιλίες

SIGMAR GABRIEL


Υπέρ της έναρξης των συνομιλιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τάσσεται ο γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκάμπριελ προέτρεψε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεκινήσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς όπως ανέφερε «έχει νόημα να συντρίψουμε τα πράσινα βλαστάρια της λιτότητας με τη λήψη επιπλέον μέτρων λιτότητας».
«Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος», ανέφερε ο κ.
Γκάμπριελ.

«Όλοι γνωρίζουν πως η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε», τόνισε ακόμη ο κ. Γκάμπριελ.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως το ΔΝΤ ζητεί από τους ευρωπαίους εταίρους να χορηγήσουν στην Ελλάδα σημαντική ελάφρυνση του χρέους.
«Δεν βοηθά τον ελληνικό λαό και τη χώρα να πρέπει κάθε 12 μήνες να αναζητείται καινούργια πίστωση για να αποπληρωθούν τα δάνεια», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.
Ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε επίσης κατά νέων μέτρων λιτότητας και σημείωσε πως η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ότι αναμενόταν.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτίθεται κατά οποιασδήποτε ελάφρυνσης χρέους. 
   |  Newsroom
Δημοσίευση σχολίου