Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα ύψους 56 εκατ. για το προσφυγικό




Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ύψους 56 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα, για την ενίσχυση των διαδικασιών καταγραφής και επεξεργασίας των αιτημάτων ασύλου.

Εξ αυτών τα 30 εκατ. θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την υποστήριξη του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ικανότητας της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου και της νέας υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης.

Επιπλέον, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), θα λάβει 13 εκατ. για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ ακόμη 13 εκατ. θα διατεθούν στο ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου.

Όπως σημειώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τις αρχές του 2015, η Ελλάδα έχει λάβει 237 εκατ. ως επείγουσα βοήθεια για την υποστήριξη των ελληνικών αρχών, καθώς και των διεθνών οργανισμών και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: