Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ειρωνικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης έχουν την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο τους.
«Εσείς οι επαναστάτες, αριστεροί, άξιοι συνεχιστές του Άρη Βελουχιώτη ψηφίζετε αυτά τα μέτρα». Όταν διαμαρτυρήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα από το ΚΚΕ, για την σύνδεση του ονόματος του Άρη Βελουχιώτη, ο Μάκης Βορίδης είπε «Εδώ κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Πολάκης έχουν φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο τους».
Αμέσως μετά, ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο για να απαντήσει. «Εγώ μπορεί να έχω φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη, εσείς όμως κ. Βορίδη έχετε φωτογραφηθεί με φωτογραφία του Γεώργιου Παπαδόπουλου και λέγατε «να γκρεμίσουμε ότι και όποιον μας σταματήσει». Για να ξέρουμε τι πολιτισμικό φορτίο κουβαλάει ο καθένας για να λέει αυτά που λέει. Ο υπουργός μάλιστα έδειξε και από το τάμπλετ του την φωτογραφία στη Βουλή.


 
Η φωτογραφία που έδειξε ο Παύλος Πολάκης, είναι από συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο Caravel, του εθνικιστικού κόμματος που είχε ιδρύσει ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, Εθνική Πολιτική Ένωση (ΕΠΕΝ), όπου ο Μάκης Βορίδης ήταν ομιλητής μπροστά στο πορτρέτο του δικτάτορα.