Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η μόνη ειλικρινής τοποθέτηση των συνεργατών Σαμαρά

image


«Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε» έγραφε η τούρτα που ετοίμασαν οι στενοί συνεργατες του Σαμαρά για τα γενέθλια του και θα μείνει στην ιστορία ως η μόνη ειλικρινής τοποθέτηση του περιβάλλοντος του.

Όντως, οι επόμενες γενιές θα λένε «Σαμαράς» και θα κλαίνε, για την καταστροφή που προξένησε στην Ελλάδα. Όταν ο κουρνιαχτός της προπαγάνδας των συμμοριών της διαπλοκής εκλείψει, ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει τον Σαμαρά ως τον μοναδικό άνθρωπο που…κατάφερε να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελλάδα και από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θα έχουν τελειώσει βλέπετε οι αερολογίες και ο λαϊκισμός των αγράμματων πολιτικών και των δημοσιογραφικών Τζούκ Μποξ και οι αριθμοί θα είναι αμείλικτοι:

Ο Παπανδρέου παρέδωσε την χώρα στην απόλυτη καταστροφή με 155% χρέος και όμως ο Σαμαράς «κατάφερε» σε δύο μολις χρόνια να το τινάξει στο 180%!

Ο Παπανδρέου παρέδωσε την χώρα στην απόλυτη καταστροφή με 970,000 ανέργους και όμως ο Σαμαράς «κατάφερε» σε δύο μολις χρόνια να τους κάνει 1,310,000!

Ο Σαμαράς κατάφερε το αδιανόητο, να γυρίσει τον δείκτη νέων επενδύσεων προς αποσβέσεις, στο επίπεδο του 1981. Τότε που οι επιχειρήσεις αγόραζαν το τέλεξ με γραμμάτια.

Ο Σαμαράς όμως κατέκτησε και μία παγκόσμια πρωτιά: Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που εξέδωσε «κρατικά» ομόλογα με βρετανικό δίκαιο και δεν κατάφερε να διαθέσει ούτε τα μισά! Ούτε η Λιβύη ή η Μοζαμβίκη δεν έφτασαν σε τέτοια επίπεδα αναξιοπιστίας και διασυρμού.

Δεν ειναι άλλωστε τυχαίο ότι επί Σαμαρά δεν υπήρξε ούτε μία δήλωση στήριξης της Ελλάδας, από οποιονδήποτε ξένο ηγέτη ή έστω θεσμικό παράγοντα. Ποιός άλλωστε θα συμπαραστεκόταν σε μία χώρα που την διοικούσε διαβόητος διαχειριστής οφσόρ και λογαριασμών με «παγκόσμια φήμη»;

Σαμαράς λοιπόν θα λέμε και θα κλαίμε για το πως πιαστήκαμε τόσο κορόιδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: