Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γκάμπριελ: Όχι σε νέα μέτρα λιτότητας

 Retreat meeting of German cabinet - press conference

Δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.
Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα».
Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του Eurogroup τονίζοντας ότι  το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά επέτυχε μια πολύ σημαντική οικονομική ανάπτυξη ,την οποία δεν περίμενα».
Επαινοι από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών 
Η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) χαιρέτισε τη συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της BDI  Μάρκους Κέρμπερ «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προώθησε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων .Η Ελλάδα υιοθέτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις , αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει καθώς χρειάζεται να προωθηθούν οι αποφάσεις για τις επενδύσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης».
Ο Κλέμενς Φεστ πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου τόνισε πώς αναμένει ότι θα υπάρξει μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα βαρύνει τους Γερμανούς
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: