Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παππάς προς ΝΔ: Η «αριστερή παρένθεση» θα γίνει «παρένθεση οκταετίας»




Να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Παππάς, μιας και η «αριστερή παρένθεση που ονειρεύτηκε, θα γίνει παρένθεση οκταετίας».
Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας από το βήμα της Βουλής, δηλώνοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα για τη χώρα.
Κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Παππάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι ανοίγει πια μια καινούργια σελίδα για την χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα μέτρα, όπως συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν τον Ιούλιο, ανοίγει η ρύθμιση του χρέους, αποκαθίσταται η ρευστότητα στην Οικονομία, ξεκλειδώνει το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και διαμορφώνεται μια καινούργια πραγματικότητα «στην οποία η ΝΔ θα βασανιστεί για να τοποθετηθεί ιστορικά».
Ο κ. Παππάς είπε ότι αν κάτι μένει από την συζήτηση αυτή είναι «το απύθμενο θράσος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό θα είναι το πολιτικό γεγονός, που θα την χαρακτηρίζει» διότι – όπως σημείωσε – ορισμένοι νομίζουν ότι «εμείς θα αφήσουμε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός όχι τις προθέσεις τους, τις δεσμεύσεις τους, τις υπογραφές τους το τι είχαν δεσμευτεί στην πέμπτη αξιολόγηση, τα 20 δις παραπάνω μέτρα».
Υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση, κινείται με την κληρονομιά του κ. Σαμαρά, όχι μόνον την κληρονομιά της ακροδεξιάς, αλλά την γραμμή της «αριστερής παρένθεσης και του success story» η οποία – όπως ανέφερε ο κ. Παππάς επικαλούμενος αναφορά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη – «μάθαμε πριν από λίγο ότι ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο και πάει λέει για τον Απρίλιο του 2017».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να συγκρίνουν πώς ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και πώς είναι τώρα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι αυτό το ζητεί ο κ. Σαμαράς «που το 2014 πήρε 10 δισ μέτρα και πάλι δεν έπιασε τον στόχο του πλεονάσματος».
Πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, ζήτησε να το θυμηθούν οι αγρότες, οι οποίοι πήραν σε ενισχύσεις και αποζημιώσεις πάνω από 2 δις και με τον συνδυασμό φορολογικού και ασφαλιστικού η μέγιστη πλειοψηφία των οποίων ευνοείται, οι μαγαζάτορες που έζησαν το ρεκόρ λουκέτων το 2013, οι συνταξιούχοι, των οποίων πήγαινε τις επικουρικές για σφαγιασμό με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, την οποία απέτρεψε αυτή η κυβέρνηση, τους ιδιοκτήτες της πρώτης κατοικίας, που τώρα είναι πλήρως προστατευμένοι, ενώ κληροδοτήθηκε ένα καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης και μηδενικής προστασίας, οι 2 εκ. ανασφάλιστοι, που έχουν τώρα πρόσβαση στην υγειονομική προστασία και ασφάλιση, οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν απολύθηκαν όπως προέβλεπε η πρώτη αξιολόγηση με τις υπογραφές Σαμαρά – Στουρνάρα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που απέφυγαν για τις αρνητικές προβλέψεις της πέμπτης αξιολόγησης για την αγορά εργασίας.
«Να το θυμηθούν όλοι οι Έλληνες, καθώς παρακολουθούν τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και το «βέρτιγκο» αντιπολιτευτικής πολιτικής, στο οποίο έχει πέσει η ΝΔ» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ είπε: «Μία μας κατηγορείτε για τυφλή σύγκρουση και μία μας κατηγορείτε για άνευ όρων παράδοση και μετά τα στελέχη σας ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι παραδόθηκαν άνευ όρων στις απαιτήσεις του κ. Τσίπρας».
Κάλεσε δε κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ερμηνεύσει τις δηλώσεις αυτές και να πει κατά πόσο «είναι συμβατές με την ακραία ρητορική περί παράδοσης, η οποία ακούγεται και αστεία από χείλη κάποιων που έχουν συγκεκριμένη θητεία και πρακτική σε κυβερνητικές θέσεις».
«Από την προηγούμενη διακυβέρνηση, η ΝΔ, κληρονόμησε τις εκλογικές ήττες, την ακροδεξιά, η οποία μετακόμισε από την προθήκη στην διοίκηση του κόμματος και την λογική της αριστερής παρένθεσης που κινδυνεύει να την κάψει στο ζέσταμα» ανέφερε καταλήγοντας την κριτική του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρθηκε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δημοσιεύτηκε και ενημέρωσε μέσα στο καλοκαίρι θα διεξαχθεί η δημοπρασία.
«Η Ελλάδα έπαψε να κατέχει την αποκλειστικότητα της μοναδικής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι με διεξοδική διαβούλευση (και στο στάδιο κατάρτισης του νόμου και στο στάδιο δημοσίευσης της προκήρυξης) και παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων «δυστυχώς και μέσα στη Βουλή», «είμαστε στο τελευταίο στάδιο».
Όπως τόνισε, ο διαγωνισμός διασφαλίζει την διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα, την μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο τι ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ο κ. Παππάς ενημέρωσε εξάλλου, ότι τις επόμενες ημέρες επικαιροποιείται και ο Χάρτης Συχνοτήτων «οπότε με τρόπο θωρακισμένο νομικά και συνταγματικά προχωρούμε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού με διαδικασίες που έχουν απολύτως αντικειμενικοποιηθεί» συμπλήρωσε και ενημέρωσε το Σώμα, ότι υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για την συμμετοχή. Καταλήγοντας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλλει, έστω και τώρα, ώστε η χώρα να αποκτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: