Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η νεοφιλελεύθερη συμμαχία Μητσοτάκη - Θεοδωράκη είναι ΓΕΓΟΝΟΣ

Σταύρος Θεοδωράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης

Σταύρος Θεοδωράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης

“ 
Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο τελειωμένος πολιτικά επικεφαλής του Ποταμιού της διαπλοκής ”

Στην επικύρωση της μετεκλογικής τους συνεργασίας προχώρησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης με «κουμπάρο» τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, στενό φίλο της Ντόρας Μπακογιάννη, με τις ομιλίες τους στο Συνέδριο της Δράσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στην αναζήτηση πολιτικής στέγης για όποτε υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, εμφανίστηκε με ευήκοα ώτα στις εσωκομματικές διεργασίες της Δράσης, ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με έντονο νεοφιλελεύθερο πρόσημο, και οι τρεις πολιτικοί βρήκαν συγκολλητική ουσία στο «μεταρρυθμιστικό» προφίλ που διατείνονται ότι πρεσβεύουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ένοιωθε εξαιρετικά οικεία μεταξύ όλου του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ που έδωσε το παρόν στο 4ο Συνέδριο της Δράσης. «Η Δράση και το Ποτάμι έχουν αντισταθεί στο λαϊκισμό από όπου και αν προέρχεται και για αυτό νοιώθω πολύ οικεία μαζί σας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Στέφανος Μάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου και… πνευματικά παρόντες ήταν πολλοί οι οποίοι για να τηρήσουν τα προσχήματα κατηφόρησαν στην Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…

«Ναι, πράγματι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και ναι, η ΝΔ θα είναι ο κεντρικός εκφραστής αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που γεννιέται στη χώρα» πρόσθεσε, χρίζοντας ευαυτόν επικεφαλής της νεοφιλελεύθερης «οικογένειας», υπογραμμίζοντας πως «παρά τις οποίες διαφωνίες και τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, να πάμε όλοι μαζί, να οικοδομήσουμε συνθήκες μακροχρόνιας πολιτικής επικράτησης των ιδεών μας».

Δίχως να μπορεί να κρύψει τη χαρά του ο κατά τα λοιπά μετέχων και στην Επιτροπή Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε αμέσως μετά την πρόθεση του Ποταμιού «να συνεργαστούμε με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. θα είμαστε μαζί σε ένα συνεχή διάλογο για αυτά τα λίγα που μας χωρίζουν, καθώς θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό».

Το σήμα πάντως είχε δοθεί από τους οικοδεσπότες του Συνεδρίου, Στέφανο Μάνο και Θόδωρο Σκυλακάκη. Μάλιστα ο πρόεδρος της Δράσης αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας πως «οι πολίτες τόλμησαν, και έδωσαν την ευκαιρία στο μεγαλύτερο κόμμα σήμερα στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί την εναλλακτική λύση μετά τις κυβερνήσεις των μνημονίων, φτάνει να συσπειρωθούν γύρω του οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: