Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Handelsblatt: Σχεδόν διπλάσιο το ποσόν της επόμενης δόσης για την Ελλάδα


Το ποσόν της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα είναι προφανώς μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, σχεδόν διπλάσιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται πληροφορίες από πρόσωπο που συμμετέχει τις διαπραγματεύσεις.

Αντί των προγραμματισμένων 5,7 δις. ευρώ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δις. ευρώ, ώστε η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως γράφει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα. Επιπλέον το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις, έλεγαν διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά την άποψη των Ευρωπαίων, η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα: δεν θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, διότι με την αύξηση της υπό διαπραγμάτευσιν δόσης θα μπορούσε να συμφωνηθεί και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης, όπως έλεγαν κύκλοι των διαπραγματευτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: