Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

10 Μικροί Κυριάκοι


Του Λάκη Λαζόπουλου

Παρακολουθώ από το πρωί τον ΣΚΑΪ, για να έχω έτσι μια αντικειμενική ενημέρωση, να έχω ρε παιδί μου αυτήν την πολυφωνία που χαρακτηρίζει αυτό το κανάλι. Φαίνεται έπεσα σε κακή μέρα. Μια απόλυτη μονοφωνία. Αν ήταν πιάνο ο σταθμός θα άκουγες  μόνο ένα πλήκτρο να πατιέται. Μία νότα. Φα!

Οι δημοσιογράφοι λες και είναι ντυμένοι Κυριάκοι και Αδώνηδες ουρλιάζουν από το πρωί, ότι το κανάλι τους πάει να πληρώσει τα λύτρα στο ΣυΡιζΑ.
Οι απαγωγείς των συχνοτήτων μιας χώρας θα πληρώσουν λύτρα για να εκπέμπουν νομίμως!!
Αν δεν ήταν τόσο εντεταλμένοι θα έλεγες ότι τα έχουν χάσει.

Ποιο είναι το θέμα;
Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε το deal όπως έκαναν οι προηγούμενες.
Δίνεις την πολιτική εντολή στις τράπεζες να χρηματοδοτούν το κανάλι , χωρίς καμία ουσιαστική εγγύηση και το κανάλι σε στηρίζει προβάλλοντας τις δικές σου θέσεις και διαστρεβλώνοντας μονίμως τις θέσεις όλων όσων εναντιώνονται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που αποτελούν πλέον όλοι μαζί την δεξιά πτέρυγα της πολιτικής σκηνής.

Διαλύω τις κοινωνικές ομάδες, τους απεργούς, φιμώνω και διαπομπεύω όποιον μιλάει ελεύθερα και εξυμνώ όποιον μιλάει νεοφιλελεύθερα.
Τρέμαν λοιπόν από τα νεύρα τους οι δημοσιογράφοι του «Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ»  για τις απαράδεκτες συνθήκες που διεξάγεται ο διαγωνισμός. Μα να τους οδηγήσουν τόσο  σημαντικούς ανθρώπους σε ένα δημόσιο κτήριο και να τους κλείσουν μέσα τρεις μέρες με ράντσα σαν αυτά που ξαπλώνουν χρόνια τώρα οι ασθενείς στους διάδρομους των νοσοκομείων;
Οποία ντροπή!

Και ζήσαν οι φτωχοί καλά κι οι πλούσιοι στα ράντσα!!
Θ’ αλλάξουμε και το φινάλε των παραμυθιών!!
Και  δώστου να δείχνουνε τα σακίδια της ντροπής με τα οποία έμπαιναν μέσα οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης. Αυτοί που εξυμνούσαν το σακίδιο του Θεοδωράκη όσο τους έκανε τη δουλειά  τους τώρα εξευτέλιζαν το σακίδιο. Μα να μην τους πάνε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο να έχουν τις ανέσεις τους και να τους δημιουργούν τέτοια ταραχή. Μιλάμε  για ταραχή. Τέτοια ταραχή που ο ιδιοκτήτης τους ξέχασε να δηλώσει 50 εκατομμύρια ευρώ από το πόθεν έσχες του. Για τέτοια ταραχή μιλάμε.

Άκουσα την Άννα Μισέλ Πλουσιοπούλου να μιλάει για προβληματικές καλωδιώσεις στον διαγωνισμό. Άκουσα τον κύριο Χατζηδάκη να λέει ότι όλος ο διαγωνισμός μπορεί να τιναχτεί ανά πάσα στιγμή στον αέρα, είχανε  μια βεβαιότητα τα λόγια πολλών ότι οπωσδήποτε σε λίγους μήνες το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κηρύξει άκυρο τον διαγωνισμό, τα super του σταθμού γράφανε ξεκίνησε ο διάτρητος διαγωνισμός, σε μία άσχετη είδηση είδα τον κύριο Παπαχελά να ρωτάει έναν ξένο επενδυτή «τι θα είχατε να συμβουλεύσετε στον πρωθυπουργό ή στον μέλλοντα πρωθυπουργό» και το πλάνο αμέσως να δείχνει τον Κυριάκο από κάτω. Και είδα πως κάθε φορά που επιχειρούσε να μιλήσει κάποιος εκ μέρους της κυβέρνησης για το διαγωνισμό βγάζαν αφρούς από το στόμα. Φαντάζομαι αφρούς αντικειμενικότητας.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

Νομίζω ότι το Μega σε λίγο καιρό μπροστά στον ΣΚΑΪ θα μοιάζει σαν τον χαριτωμένο δολοφόνο της ενημέρωσης. Ένα ολόκληρο κανάλι το Mega, με μία απίστευτη ιστορία, απαξιώθηκε από την Τρέμη και τον Πρετεντέρη στην επιμονή τους να στηρίζουν τα πασιφανή συμφέροντα των αφεντικών τους, σχεδόν υπηρέτες της ευρωπαϊκής Μαφίας. Μιας μαφίας που δεν έχει βγάλει άχνα για το γεγονός ότι είναι τόσο καιρό ακυβέρνητη η Ισπανία και άκουσα ένα σχόλιο από τον μεσημεριανό Κυριάκο του ΣΚΑΪ, που είπε εντάξει  η Ισπανία έχει κράτος δεν έχει πρόβλημα που δεν υπάρχει κυβέρνηση. Και εδώ όλη μέρα μιλάνε για αστάθεια επειδή δεν είναι πρωθυπουργός ακόμα ο Κυριάκος. Έχω σταματήσει να θυμάμαι ονόματα δημοσιογράφων στο ΣΚΑΪ επειδή έχουν όλοι μία σκέψη μία φωνή. Είναι 10 μικροί Κυριάκοι. Oι πρωινοί , οι μεσημεριανοί και οι βραδινοί.
Δεν αντιλαμβάνονται ούτε στο ΣΚΑΪ ότι αυτή η απόλυτη συνταύτιση με τον Κυριάκο ή και με τον Τσίπρα, αν υπήρχε , μακροπρόθεσμα βλάπτει τη λειτουργία του καναλιού και σταδιακά μειώνει και την αξία της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την οποίαν συμπαρασύρει στο παιχνίδι των σκοπιμοτήτων.
Όσο τα νεύρα του κόσμου κρατούν κατά της κυβέρνησης έχει καλώς. Αλλά οι καιροί έχουν γυρίσματα, μετατοπίσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις.
Το μόνο θετικό για την παρούσα κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει κανένα κανάλι ΝΑ την στηρίζει, δείχνοντας έτσι την μη σχέση της με την διαπλοκή. Και μετά τις άδειες, αν έστω υπήρχαν κάποιοι ελάχιστοι να τους στηρίζουν, θα χαθούν κι αυτοί.
Αλλά τουλάχιστον τώρα θα έχουνε άδειες οι οποίες θα ακολουθούν την νομιμότητα, οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν λογοδοτήσει στη Βουλή και θα έχει λειτουργήσει για πρώτη φορά η δημοκρατία και όχι η τηλεδημοκρατία η οποία μοιάζει τελικά να διαδέχτηκε την χούντα στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Μπορεί λοιπόν ο ΣΚΑΪ και ο κάθε ΣΚΑΪ να βρίζει με απόλυτο δίκιο και να διάολο στέλνει την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, αλλά που τελικά διά στόματος Αλεξιάδη θα τον αλλάξουν. Είναι πολλοί αυτοί που ψήφισαν ΣυΡιζΑ γιατί πιστέψανε ότι θα καταργήσει αυτόν τον παρανοϊκό νόμο του Βενιζέλου ο όποιος διάλυσε δια παντός τις  ιδιοκτησίες  των Ελλήνων και κατέστησε τους ανθρώπους ενοικιαστές στα σπίτια τους.
Δεν περιγράφεται η απόγνωση με τον ΕΝΦΙΑ. Δεν αντέχεται αυτή η υπερφορολόγηση. ΚΑΙ γι’ αυτά έχει πολλές ευθύνες ο ΣυΡιζΑ διότι πολλά υποσχέθηκε και ο κόσμος νευριάζει ακόμα περισσότερο απ αυτούς που θεωρεί πιο αξιόπιστους.
Οι Έλληνες πρέπει να εξεγερθούν για να πάει η χώρα πιο μπροστά όχι για να ξανά κυβερνηθεί από το αληταριό της μεταπολίτευσης.  Τα βλέμματα τους είναι τόσο βρώμικα που οι βούρκοι μοιάζουν καθαροί.
Αλλά εκεί που βρίζουν τον ΣυΡιζΑ για όλα αυτά που είπε και δεν έκανε ας μιλήσουν και για τον Γεωργίου. Γιατί διαφωνούνε  με την παραπομπή του εκ νέου; Τους ενοχλεί αν αποδειχτεί ότι το Έλλειμμα διογκώθηκε και η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή σε συνεννόηση του ντόπιου αληταριού με το ξένο; Μήπως βλέπουν και δικές τους ευθύνες στην αποσιώπηση γεγονότων; Είναι δυνατόν να παρεμβαίνει η Κομισιόν στη δικαιοσύνη μιας χώρας και να μην ξεσηκώνεται ούτε ένας δημοσιογράφος απ’ αυτούς τους αφρισμένους Κυριάκους που τους ενοχλεί η νομιμότητα της αδειοδότησης;
Ποιο είναι λοιπόν το θέμα που ενοχλεί; Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι, ότι αυτοί  ήταν τα αφεντικά της χώρας, ότι τράπεζες έδιναν χρήματα στα κανάλια, μετά από εντολές των πολιτικών, και τα κανάλια αναλάμβαναν την υποχρέωση να στηρίξουν τους χρηματοδότες τους άμεσους και εμμέσους. Αυτή είναι η αλήθεια και να λέγεται.
Όμως η νομιμοποίηση των καναλιών έχει να κάνει  και με το πλήθος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Διότι τα λεωφορεία εκτός από τους οδηγούς, έχουν μέσα επιβάτες οι οποίοι δεν ευθύνονται. Οι επιβάτες δε γνωρίζουν αν τα λεωφορεία έχουν άδειες. Διότι βλέπουν ότι οι τράπεζες τα δανειοδοτούν τόσα χρόνια, ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί όλων των κόμματων είναι καθισμένοι στα δελτία ειδήσεων, άρα γιατί  να βρεθούν ξαφνικά αυτοί στο δρόμο;
Το θέμα της κυβέρνησης είναι πέρα από την νόμιμη αδειοδότηση, η διάσωση των αθώων  επιβαινόντων στα λεωφορεία. Με αγωνία περιμένουμε και όλοι όσοι δουλεύουμε στον Αlpha, εσωτερικοί συνεργάτες μα και εξωτερικοί όπως εγώ, να δούμε τι θα συμβεί με το κανάλι. Και βέβαια όλοι στις συναντήσεις που έχουμε λέμε μα εφόσον το κανάλι δεν χρωστάει πουθενά και μοιάζει να έχει τις πιο σωστές προδιαγραφές, γιατί να μην πριμοδοτηθεί; Όπως και όλα τα κανάλια τα οποία ήδη λειτουργούσαν  εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις; Γιατί δυστυχώς σε μια αφετηρία όλοι πρέπει να ξεκινούν από ένα ίδιο σημείο.
Η διατήρηση της ανομίας τόσα χρόνια είναι αυτή που δημιουργεί σήμερα τα προβλήματα. Αλλά θα είναι μέγα πρόβλημα να μείνουνε άνθρωποι στο δρόμο. Νομίζω η επόμενη μέρα μετά το διαγωνισμό θα έχει ενδιαφέρον. Καλό ή κακό θα το δούμε.
Στη χώρα αυτή η νομιμότητα είναι ότι δυσκολότερο για να επιτευχθεί. Θα δούμε τις συμπράξεις, διότι μπορεί κάποιος να έχει την άδεια αλλά να συνεργαστεί με ένα κανάλι που δεν έχει άδεια αλλά έχει ήδη το περιεχόμενο. Θα δούμε τις κρυφές συμμαχίες ή συνεννοήσεις που μπορεί να υπήρξανε για το μετά. Στην πραγματικότητα τα τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και τα επόμενα θεματικά που θα υπάρξουν μπορούν να αφομοιώσουν όλο τον κόσμο της αγοράς και ακόμα παραπάνω. Όπως δε χάθηκε ένας εργαζόμενος από την ΕΡΤ έτσι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας από την ιδιωτική τηλεόραση. Και δεν πειράζει αν οι δημοσιογράφοι είναι οι παπαγάλοι του Κυριάκου και του νεοφιλελευθερισμού. Μπορούν να κάνουν δελτία απόψεων γιατί σίγουρα δελτία ειδήσεων δεν είναι . Η αλήθεια να λέγεται.
Μπορεί να υπάρξουν θεματικά κανάλια παραρτήματα κομμάτων όπως είναι τώρα.
Αλλά να σταματήσουν να μιλάνε για πολυφωνία οι μονόφωνοι.

Η ιδιωτική τηλεόραση έχει μια ίδια φωνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: