Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ κατακρήμνισε την παραταξη στο 15%!! Να γιατί σιώπησαν οι δημοσκόποι…

image.jpeg


Η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μονοψήφια νούμερα.

Οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου, έδειξαν το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα να αγγίζει με περηφάνια τα ποσοστά του 15%. Δηλαδή λίγο παραπάνω από ότι είχε καταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς στο δημοψήφισμα του «Ναι-Οχι» και λίγο παρακάτω από ότι είχε φέρει πάλι ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ στις εκλογές του 2012.

Θα έλεγε κανείς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναγωνίζεται με πάθος τον Αντώνη Σαμαρά στα χαμηλά ποσοστά αλλά και στις αστοχίες. Κλειστή ομάδα εξουσίας, καμία συνεδρίαση οργάνων, αποξένωση από την πραγματική κοινωνία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες, έδειξαν πως η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ανίκανη να πιάσει το ρεύμα του κόσμου και συνεχώς διαχειρίζεται με τη λανθασμένη «στρατηγική» όλα τα μεγάλα θέματα. Και πως να το κάνει όταν απαξιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο τους προηγούμενους Προέδρους; Είτε γιατί αρνείται να υπερασπιστεί την πτώση Καραμανλή και το σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν στο Μνημόνιο, είτε γιατί αντιμετωπίζει τον Μεϊμαράκη ως παρένθεση παρότι συσπείρωσε δυναμικά την παράταξη, είτε γιατί με το καλημέρα κατηγορεί τον Σαμαρά για σπατάλες (που είναι αλήθεια, αλλά περιμένεις λίγο…). Άρα κυριαρχεί η εμπάθεια παρά η ορθολογιστική αντίληψη της διατήρησης και αύξησης δυνάμεων.

Σε ένα τέτοιο κλίμα κομματικού διχασμού και με «άδειες» αντιπροτάσεις για την αθλιότητα που ζει η Ελληνική κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζει στον ανύπαρκτο αυτοματισμό της λαϊκής εξέγερσης. Δηλαδή περιμένει από τους πολίτες με κάποιο μαγικό τρόπο να ρίξουν τον Τσίπρα. Οι συνεργάτες του, που ταυτόχρονα είναι και συνεργάτες του Κώστα Σημίτη (του πρωθυπουργού της παράδοσης των Ιμίων, της απάτης του Χρηματιστηρίου κ.α) τον οδηγούν σε τεράστιες γκάφες:

> Τον έβαλαν να ζητά εκλογές την ώρα της διαπραγμάτευσης (χωρίς να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα – άρα φασαρία χωρίς ουσία), προκαλώντας ανησυχία και περαιτέρω αστάθεια.

> Τον έβαλαν να σέρνεται πίσω από μηνύματα που δεν εκφράζουν ούτε την κοινωνία αλλά και ούτε εξυπηρετούν τους «δανειστές», με τους οποίους θέλει να τα έχει πολύ καλά π.χ. #fygete.

> Τον έβαλαν να υπερασπίζεται τη Σημιτική και Παπανδρεϊκή διακυβέρνηση. Τον έβαλαν να υπερασπίζεται τους «μισητούς» νταβατζήδες των καναλιών και να αναβαθμίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

> Τον έβαλαν να συγκρούεται με την ιστορία και τα συμφέροντα του κόμματος και της Ελλάδας.

> Τον έβαλαν να κάνει lifestyle στα social media με τις πανάκριβες διακοπές του και πανάκριβα σχολεία των παιδιών του, υπενθυμίζοντας στην εξαθλιωμένη Ελλάδα πόσο καλοβολεμένος είναι.

Με λίγα λόγια γκάφες, γκάφες, γκάφες!
Κάποιος θα επισημάνει πως αυτό είναι το σχέδιο: μία μικρή νέα Νέα Δημοκρατία, απολύτως ελεγχόμενη. Αν αυτός είναι ο σκοπός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο του Τάκη, του Μπάμπη, του Κώστα Σημίτη και του «ανιψιού» του Σταύρου.
Αν όχι, τότε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του γραφείου του, στους γνήσιους Νεοδημοκράτες, να μπει ΦΩΣ και να πετάξει έξω τα αποτυχημένα υπόλοιπα του γιαλαντζί εκσυγχρονισμού, που διαχρονικά παρασιτούν εις βάρος της Ελλάδας. Όλους αυτούς που θησαύρισαν από τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και που στη συνέχεια θησαύρισαν από το εθνοκτόνο Μνημόνιο και την ταυτόχρονη βίαιη»παύση» Καραμανλή.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα υπεύθυνος για αυτά που οι Σημιτικοί τον «βάζουν» να κάνει. Ως αρχηγός της ΝΔ πρέπει να «ξεχάσει» πως το «καλύτερο» βιογραφικό του το έφτιαξε όταν διορίστηκε από τον Κώστα Σημίτη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Δηλαδή σε μία κυβερνητική θέση ΠΑΣΟΚ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να «ξεχάσει» πως μεγαλούργησε για τρία και πλέον χρόνια ως κορυφαίος Τραπεζικός υπάλληλος της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, τότε που οι τράπεζες πρωτοστάτησαν στο «Χρηματιστήριο». Τον Κώστα Σημίτη, που ο Κώστας Καραμανλής κάποτε αποκάλεσε «αρχιερέα της διαπλοκής»!

«Ο Κεντροδεξιός»

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: