Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Νίκος Παππάς Θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο καναλιών τραπεζών πολιτικού συστήματος

nikos-pappas

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, σημείωσε «Στο Κόκκινο» ο Νίκος Παππάς. «Βρίσκεται στη διαδικασία της προεπιλογής των διαγωνιζομένων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους να κάνουν ενστάσεις σε σχέση με άλλους διαγωνιζόμενους.
Στη συνέχεια η επιτροπή ενστάσεων θα πρέπει να αποφανθεί, ώστε να υπάρξει ο τελικός κατάλογος διαγωνιζομένων. Μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαδικασία. Πρόκειται για μια ανοιχτή, κρυστάλλινη, ουδέτερη διαδικασία μακριά από την όποια πολιτική απόφαση» σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας.
Για όσους περάσουν τον ποιοτικό πήχη το μόνο που μένει για την απόκτηση τηλεοπτικής αδείας είναι η οικονομική προσφορά, σημείωσε, τονίζοντας ότι «Τα κίνητρα κάποιων βασικών μοχλών που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μου είναι τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτήτων».
«Η παρέμβαση μας, μέσα από πολλά εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η αξιωματική αντιπολίτευση και ορισμένα συμφέροντα, αποκαθιστά το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Παππάς.
Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου ο Υπουργός δήλωσε πως «Πλειοδοτείται μια συζήτηση για να θολώνει τα νερά. Έχουμε καταλήξει σε έναν αριθμό βάση μελετών, ο οποίος μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά για τέσσερις άδειες. Γιατί αν δεν είναι το τίμημα ικανοποιητικό για τις τέσσερις άδειες, τότε θα φανεί ότι οι τέσσερις ήταν πολλές».
«Έχουμε γίνει δέκτες σκληρής κριτικής γιατί δεν αφήνουμε την αγορά να αποφασίσει. Δεν λειτουργεί ως ελεύθερη αγορά το τηλεοπτικό τοπίο όμως», τόνισε.
«Σχεδιάζουμε μια δημοπρασία η οποία προσιδιάζει σε αυτό που θα έπρεπε να επιθυμούν και οι θιασώτες του μηχανισμού ς της αγοράς. Η δημοπρασία και ο αυστηρός έλεγχος της πολιτείας όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θέλουν όμως να συνεχιστεί ένα καθεστώς ανομίας, είναι όμως ζήτημα κάποιων εβδομάδων –αυτό- να είναι πλέον παρελθόν» δήλωσε.
«Όποιος νομίζει ότι η αδειοδότηση γίνεται για να επηρεαστεί το περιεχόμενο κάνει λάθος. Το περιεχόμενο είναι ένα αντικείμενο όπου θα έπρεπε μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή να είναι σε θέση να το κρατάει μέσα στα όρια του Συντάγματος» σημείωσε ο κ. Παππάς, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για το θέμα.
«Δεν πάμε να κάνουμε τον σοσιαλισμό στην τηλεόραση δια της αδειοδότησης, πάμε να βάλουμε κανόνες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια κατάσταση που παραβίαζε τους στοιχειώδεις κανόνες της ισονομίας και της ισοτιμίας» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.
Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για μια μετάβαση στο τηλεοπτικό πεδίο, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, εφόσον το θελήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση, «να μπορέσουμε να έχουμε ένα ισχυρό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που θα αποτυπώνει διαδικασίες πολιτικής συναίνεσης, και να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα προσεγγίζει το επιθυμητό».
«Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοι του»
Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό της Τηλέτυπος Α.Ε ο Υπ. Επικρατείας τόνισε ότι «Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοι του. Είμαστε μάρτυρες μιας επιχειρηματικής απόφασης που δεν δέχεται αμφισβητήσεις, τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν τους φταίει καμία κυβέρνηση, καλά θα κάνουν να μην κρύβονται».
Παραπομπή Γεωργίου: «Ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος»
Σχολιάζοντας την παραπομπή για κακούργημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημείωσε πως «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πως και εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο».
Το αφήγημα του πρόσφατου παρελθόντος για τη χώρα θα αποτελέσει επίδικο του πολιτικού ανταγωνισμού. Θα δοθεί μάχη για να εξηγηθεί και να εξιστορηθεί το τι ακριβώς συνέβη, και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η πορεία της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και που θέλει η κάθε πολιτική δύναμη να οδηγήσει την χώρα, τόνισε ο κ. Παππάς.
«Όχι»
Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα υπάρξουν εκλογές το φθινόπωρο ο κ. Παππάς απάντησε για ακόμη μια φορά «όχι».
«Ο κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει στις θέσεις τους τους κ.κ Γεωργιάδη και Βρούτση;»
Αναφορικά με τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «Ο καθείς έχει το δικαίωμα για πολιτικές φιλοδοξίες. Γίνονται όμως δηλώσεις που ασκούν κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της πρώτης μας περιόδου που δεν θα μένουν αναπάντητες. Η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν θα περάσει, οι επιλογές της κυβέρνησης θα δικαιωθούν».

Σχολιάζοντας την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παππάς δήλωσε πως «Η ΝΔ αδυνατεί να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια κριτική και μια κουβέντα σε σχέση με τις πολίτικες επιλογές της κυβέρνησης», ενώ διερωτήθηκε «Ο κ. Μητσοτάκης, επειδή διασυρθήκαν με τις δηλώσεις τους για την Πάρο, και ο αντιπρόεδρος του και ο κ. Βρούτσης, θα τους κρατήσει στις θέσεις τους; Οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να πουν οποιαδήποτε ανακρίβεια».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: