Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τσίπρας για Financial Times: Η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία


Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρησε μέσω Twitter το δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», ως την «καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία».
Στο δημοσίευμα, οι FT στέκονται στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» αφού ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.
«Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%» σημειώνουν οι FT και προσθέτουν ότι «αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%».
«Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο» συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.
«Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων», σημειώνουν τέλος οι FT.

Δεν υπάρχουν σχόλια: