Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Στις 17 Αυγούστου το πρώτο δοκιμαστικό για τις άδειες – Υστερία Αλαφούζου και ΣΚΑΙ





Στην τελική ευθεία έχει μπει η ιστορική διαδικασία δημοπράτησης των δημοσίων συχνοτήτων και τηλεοπτικών αδειών
. Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.grτο πρώτο δοκιμαστικό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα λάβει χώρα στις 17 Αυγούστου, ενώ τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία δημοπράτησης.
Όπως έχει γίνει γνωστό, την υλοποίηση της εξαιρετικά εξειδικευμένης αυτής διαδικασίας θα αναλάβει η Singular Logic. Η εταιρεία έχει ήδη επιστρατεύσει και τη Business Exchanges, θυγατρική της τράπεζας Eurobank, που θα συνδράμει με στόχο την ανάπτυξη του αναγκαίου λογισμικού για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Η Business Exchanges επιλέχθηκες από τη Singular Logic καθώς η εξειδίκευσή της στον συγκεκριμένο τομέα εξασφαλίζει την εγγύηση και την αποτελεσματικότητα της διαδιακασίας. 
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η διαδικασία αυτή θα στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο, μόνο 39.900 ευρώ.
Ο κύριος λόγος της επιλογής της Sιngular Logic είναι ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αρκετά σύνθετο τόσο μηχανογραφικά όσο και διαδικαστικά. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε ελάχιστο χρόνο, να είναι αδιάβλητη και να υπάρχει αξιοπιστία διεξαγωγής μια πρωτόγνωρης διαδικασίας για τα ελληνικά δεδομένα. Η Singular Logic είναι ή εταιρεία που επί 35 χρόνια διαχειρίζεται τα εκλογικά αποτελέσματα, χωρίς καμία αστοχία και αμφισβήτηση.
Τι εξυπηρετεί η προπαγανδιστική υστερία του Αλαφούζου
Το γεγονός της άμεσης έναρξης της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών (κάτι που έχει ήδη επισημάνει και το ΣτΕ ότι πρέπει να συμβεί) σε συνδυασμό με τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, είναι λογικό να έχει προκαλέσει… αναστάτωση. Το γεγονός ότι πρέπει να απολογούνται οι καναλάρχες ήδη έχει επιφέρει έναν κλονισμό στο σύστημά καθώς για πρώτη φορά η τηλεοπτική εξουσία έδωσε λόγο στην πραγματική εξουσία και τη δημοκρατία, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ υποστηρίζει πως η επιλογή της Singular Logic, η οποία ανέλαβε το έργο ως μειοδότρια σε πρόχειρο διαγωνισμό, έγινε με πολλά κενά όσον αφορά τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας και κάνει λόγο για «φθίνουσα ευαισθησία» του κ. Παππά στην εργολαβική ανάθεση του διαγωνισμού. Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η πρόσκληση στον διαγωνισμό δεν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, οι ακριβείς προδιαγραφές του έργου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ενώ παράλληλα άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς προδιαγραφές που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ανάδοχος.
Χαρακτηριστικό της πολιτικής προέκτασης της προπαγανδιστικής υστερίας του Γιάννη Αλαφούζου είναι απόσπασμα του Δελτίου του ΣΚΑΙ όπου δημοσιογράφος του σταθμού σε προκατασκευασμένο διάγγελμα αναφέρει πως «Η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει με διαδικασίες fast-track το θέμα των αδειών για να έχει στις αποσκευές του στη ΔΕΘ κάτι. Γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να έχει μαζί του«.
Εδώ να θυμίσουμε πως ουδέποτε ο ΣΚΑΙ δεν είχε εκδηλώσει την οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Singular Logic στις πολυάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα ακόμα και το φιάσκο της εκλογής προέδρου της ΝΔ που η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αρνηθεί να αναλάβει τη διαξαγωγή του.
Να θυμίσουμε επίσης πως το σκανδαλωδώς δανειοδοτημένο κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου, του οποίου η περιουσία δεσμεύτηκε λόγω της απόκρυψης του τερατώδους ποσού των 50 εκάτ. ευρώ, εξεφτελίζει δημοσίως όποιον (μη νεοφιλελεύθερο) χρωστάει ακόμα και 5 ευρώ στην εφορία
Είναι προφανές πως η αμφισβήτηση της Singular Logic γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους… Το ίδιο ακριβώς επιχειρεί και η πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη. 
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δε ξέρει ποιον καναλάρχη να πρωτο-υποστηρίξει… ανακοίνωση πάντως για τον Αλαφούζο, έβγαλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: