Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι αρουραίοι της Αίγινας

του Νίκου ΜωραΐτηΑυτές τις μέρες, η λέξη «Αίγινα» είναι το τυράκι για να πιάσεις στη φάκα τα τρωκτικά των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων της διαπλοκής.

Στα ναυάγια των πλοίων, πρώτοι τρέχουν οι αρουραίοι. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το δυστύχημα της Αίγινας. Τρωκτικά που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσπευσαν να πληκτρολογήσουν στους υπολογιστές τους.
Τίτλοι του τύπου «Ο 77χρονος μένει φυλασσόμενος σε πολυτελές διαμέρισμά στο Κολωνάκι» άρχισαν να βλέπουν το φως (ή μήπως σκοτάδι;) της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον κατ’ οίκον περιορισμό, κατά τον οποίον, ως γνωστόν, κρατείσαι στο σπίτι σου, είτε αυτό είναι στο Κολωνάκι είτε στη Δραπετσώνα, αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι: προχωρημένη ηλικία, προβλήματα υγείας κλπ.
Τα δημοσιογραφικά τρωκτικά όμως αφήνουν την υπόνοια ότι οι Συριζάιοι πήγαν τον 77χρονο της Αίγινας σε πολυτελές σπίτι στο Κολωνάκι αντί στη φυλακή, ύστερα από τη διαφωνία -συριζαίου πάντα- ανακριτή και -συριζαίου πάντα- εισαγγελέα.
Έτσι δημιουργείται η αίσθηση μίας ειδικής μεταχείρισης του 77χρονου λόγω του ότι είναι -τάχα μου- συριζαίος, αφού έτσι αποφάσισαν στα δημοσιογραφικά υπόγεια: Αίγινα = συριζονήσι = συριζοφονιάς, είναι η άθλια εξίσωση της διαπλοκής.
Συνεχίζοντας την ανάγνωση του λασπωμένου Τύπου, διαβάζεις ότι «το παρεάκι της Αίγινας» ανανέωνε την άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους στον 77χρονο.
«Παρεάκι της Αίγινας» η φραση, έτσι ώστε το μυαλό σου αυτόματα να πάει από τον Φλαμπουράρη μέχρι τον πρωθυπουργό.
Για να δούμε όμως πότε ανανεώθηκε η άδεια για το ταχύπλοο στον 77χρονο: Το ημερολόγιο έγραφε 14/4/2014 και τη χώρα κυβερνούσε τότε το παρεάκι Σαμαρά – Βενιζέλου.
Θα ήταν γελοίο να κατηγορήσει κανείς τους δύο πολιτικούς ότι ευθύνονται προσωπικά για την ανανέωση του διπλώματος του 77χρονου, διότι τότε θα ήταν σαν να πέφτει ο ίδιος μέσα στο βούρκο της παραδημοσιογραφίας.
Απλώς, μία παρατήρηση: τους αρουραίους των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων της διαπλοκής δεν τους θέλουν ούτε οι ημερομηνίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: