Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Δικαστές και Εισαγγελείς κατά Κομισιόν: Ανεπίτρεπτη η παρέμβαση στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ Αντιδράσεις





Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει«εξωθεσμική παρέμβαση» από την Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Κομισιόν «απαίτησε κατά τρόπο ανεπίτρεπτο από τις ελληνικές αρχές “να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση” της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και “να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς”».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις «δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».
Ακόμη η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς - πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: