Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Παππάς: Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. γράφονται στο Μοσχάτο ή… στο Φάληρο;


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, διαδικασία η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 30 Αυγούστου και ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά για την πρόβα τζενεράλε του διαγωνισμού αλλά και για τις ενστάσεις που υπάρχουν σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές είναι ικανή και την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία».

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε όμως απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο», για να σημειώσει : «θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα». Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, «στο επίπεδο της δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη. Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣΤΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση την ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνηση μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά».

Όσον αφορά τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα είπε: «Καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πως και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου. Tέλος, στην ερώτηση «πόσες άδειες αντέχει η αγορά», ο κ. Παππάς ήταν σαφής. «Σίγουρα λιγότερες από όσες έχουμε σήμερα. Η απόφαση των ιδιοκτητών του ΜΕΓΚΑ να μην καλύψουν τα χρέη του και να κλείσουν το κανάλι δείχνει ότι δεν είναι ένα σχήμα βιώσιμο. Έχουμε και άλλα σχήματα που η ποιότητα του προγράμματος δεν είναι στα στάνταρ που θα έπρεπε να επιθυμούμε ως ελληνικό κοινό» κατέληξε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας να ενημερώνει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχουν γνώση και να απαντούν στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το πώς διενεργείται ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Παππά, ο γγ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ο γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και 15 βουλευτές. Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς εξήγησε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη-ενημέρωση τη λογική και την αρχιτεκτονική του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ το λόγο πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, ο οποίος, προ ημερών ζήτησε, να αποκλεισθεί ο εργολάβος δημόσιων έργων Χρήστος Καλογρίτσας από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι «εγώ πιο πολύ το είπα αξιακά, δεν κατονόμασα κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: