Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Θεία Μιράντα θα μας πεις πως άρμεγες το Δημόσιο ή θα στο θυμίσουμε εμείς;


Η Μιράντα Ξαφά
Η Μιράντα Ξαφά

Οι κρατικοδίαιτοι νεοφιλελεύθεροι της Ελλάδας - Μια παγκόσμια πατέντα

Σε αυτή τη μικρή χώρα, που λέγεται Ελλάδα, όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Επομένως ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά να διακρίνει τους προπαγανδιστές. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Οικογένεια Μητσοτάκη που... αγωνίζεται με ζήλο για τον ιδιωτικό τομέα έχει αρμέξει το ελληνικό δημόσιο εδώ και δεκαετίες. Ίσως πρόκειται για την πλέον κρατικοδίαιτη οικογένεια της χώρας. Κι, όμως, τα μέλη της με περίσσιο θράσος κουνούν το δάχτυλο στους δημόσιους υπαλλήλους των 800 ευρώ, στους συνταξιούχους και στους κοινωνικά αδύναμους. Γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι οι νεοφιλελεύθεροι δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που λάμβαναν κρατικές διαφημίσεις, πακτωλούς χρημάτων από τις τράπεζες (ένα βάρος που επωμιζόταν ο ελληνικός λαός) και σακούλες με μαύρα χρήματα από επιχειρηματίες. Γνωρίζει, επίσης, ο ελληνικός λαός ποιοι είναι οι νεοφιλελεύθεροι ακαδημαϊκοί με τους παχυλούς δημόσιους μισθούς που τα άρπαζαν από εδώ κι από εκεί. Γενικά γνωριζόμαστε καλά...
Για αυτόν τον λόγο μένουμε με το στόμα ανοιχτό, ακούγοντας και διαβάζοντας τα όσα γράφει λέει ενίοτε η νεοφιλελεύθερη οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, η οποία ΤΟΛΜΑ και μιλά για κρατικές σπατάλες. Ποια; Η Μιράντα Ξαφά. Η οποία τελευταία έχει λυσσάξει υπέρ του κατηγορούμενου για κακούργημα Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Και έχει λυσσάξει από... συναδελφικό ενδιαφέρον, όπως επίσης εξαιτίας των εντολών που λαμβάνει από συγκεκριμένα κέντρα. Αλλά θα τα πούμε σύντομα...
Και βέβαια είναι δαπανηρό το δημόσιο, όπως λέει η κυρία Ξαφά (Διαβάστε ΕΔΩ). Ακριβώς επειδή ενίοτε τρέφει τις Ξαφάδες. Οι οποίες διαμαρτύρονται για τις εποχές της... αστακομακαρονάδας. Αλλά δεν λένε τίποτα για το παρασιτικό, αεριτζίδικο μοντέλο της οικονομίας που υπερασπίζονται. 
Η κυρία Ξαφά που παριστάνει την προστάτιδα της «ελεύθερης οικονομίας» υπήρξε εκλεκτή τρόφιμος του Ελληνικού δημοσίου. Διπλοθεσίτισσα μάλιστα, αλλά η κυρία Μπακογιάννη τότε είχε βρει τον τρόπο να το παρακάμψει. Εκτός από διορισμένη σύμβουλος της τότε κυβέρνησης, είχε διοριστεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος!
Έτσι λοιπόν πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου την εποχή των παχιών αγελάδων και σήμερα επανέρχονται, όχι για να λογοδοτήσουν, αλλά για να κουνήσουν το δάχτυλο στους εργοδότες τους. Όλους εμάς δηλαδή που τους πληρώναμε.
Δείτε το ντοκουμέντο:
52. Στην με αριθμό 1544/2-9-92 ερώτηση δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 116/29-9-92 έγγραφο από την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό η ακόλουθη απάντηση:
 «Σχετικά με την αριθμ. πρωτ. 1544/2.9.92 ερώτηση του Βουλευτού κ. Θ. Κοκελίδη αναφέρουμε τα εξής:
 Η κ. Μ. Ξαφά όταν ήρθε στην Ελλάδα προσλήφθηκε με διετή σύμβαση εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της τον Μάιο του 1991. Όμως σύμφωνα με το νόμο 1892/1990 (άρθρο 51) που επαναοριοθέτησε τον δημόσιο τομέα, ειδικώς για τις Τράπεζες προβλέπεται ότι στον Δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται εφεξής μόνον οι Τράπεζες που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου είτε στο σύνολό τους είτε κατά πλειοψηφία.
 Ειδικά για την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις που την διέπουν, το Δημόσιο όχι απλώς δεν κατέχει το σύνολο των μετόχων της ή έστω την πλειοψηφία τους, αλλά αντιθέτως κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της (άρθρο 8).
 Κατόπιν των ανωτέρω είναι φανερό ότι η επί οικονομικών θεμάτων σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν κατέχει δεύτερη θέση στον δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν υπέβαλε ψευδή δήλωση, όπως κακώς – λόγω άγνοιας βασικών στοιχείων της ισχύουσας νομοθεσίας – ισχυρίζεται ο ερωτών Βουλευτής.
 Όσον αφορά τώρα τις οικονομικές απολαβές της κ. Ξαφά, πρέπει να γνωρίζετε ότι σαφώς μικρότερες από αυτές που ελάμβανε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου εργαζόταν και από όπου έφυγε με διετή άδεια άνευ αποδοχών. Η επίθεση εναντίον της, όπως και όλες οι άλλες επιθέσεις εναντίον Ελλήνων επιστημόνων, που επανέρχονται στη χώρα τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό κράτος, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνουμε την αξιοποίηση του πλούσιου ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.
 Η Υφυπουργός
 ΝΤΟΡΑ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ»
Η κρατικοδίαιτη θεία Μιράντα, από το 1980 έως το 1991, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων κυρίως στη Λατινική Αμερική. Μπορεί λοιπόν να υποθέσει με ασφάλεια ο οποιοσδήποτε ότι η κα Ξαφά είναι συμμέτοχος στην εφαρμογή της αποτυχημένης συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στην Αργεντινή, της συνταγής δηλαδή που οδήγησε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή. Το ΔΝΤ έσπευσε στην Αργεντινή, ώστε να «σώσει» την οικονομία της το έτος 1991. Το 2001 η χώρα χρεοκόπησε. 
Το 1991, όμως, η κα Ξαφά επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει τα καθήκοντα οικονομικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, επίσης, η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία ως πλήρως  αποτυχημένη. Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ως πολύ στενά διασυνδεμένη η κα Ξαφά με τον Στέφανο Μάνο, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας (1992) και μετέπειτα Οικονομικών (1992-93) και ως σύμβουλος του ίδιου του πρωθυπουργού, ήταν συμμέτοχη στην καταστροφική, για την Ελλάδα, πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η προϋπηρεσία της κας Ξαφά ως συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πριν από περίπου 20 χρόνια, είναι ενδεικτική της διαχρονικής υπόστασης του πολιτικού και οικονομικού συμπλέγματος που ταλαιπώρησε τη χώρα. Και η κυρία Ξαφά πληρωνόταν με παχυλούς μισθούς, από τον ελληνικό λαό, για να κάνει τα πειράματά της. 
Θυμίζουμε τι είχε γράψει ο διευθυντής του Periodista.gr, Δημήτρης Μπεκιάρης για την "Αρχιέρεια του νεοφιλελευθερισμού", Μιράντα Ξαφά:
"Οι Αλογοσκούφης - Ξαφά και τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (τη δεκαετία του 1990), προετοιμάζοντας το σφοδρό και «βίαιο» κύμα ιδιωτικοποιήσεων, είχαν εκτοπίσει όλα τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ως προ εικοσαετίας προάγγελοι του Ράιχενμπαχ. Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπαγόρευαν, κυριολεκτικά, το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα στη Μιράντα Ξαφά, η οποία είχε προχωρήσει στο ιστορικά αμίμητο: Είχε επιχειρήσει να απελευθερώσει την κίνηση κεφαλαίων σε χρόνο-ρεκόρ, χωρίς όμως να έχει πραγματοποιήσει καμία προετοιμασία και καμία προπαρασκευή, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Τίμου Χριστοδούλου και του οικονομικού συμβούλου Λουκά Παπαδήμου, την τοποθέτηση του οποίου στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας η κ. Μιράντα Ξαφά το 1992 είχε χαιρετήσει ως «brilliant» (λαμπρή). Η Μιράντα Ξαφά πρόσωπο με συγκεκριμένη αντίληψη για την άσκηση οικονομικής πολιτικής, αλλά και για την επιβολή μοντέλων διακυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2011 είχε υπάρξει θερμότατη υποστηρίκτρια της «λύσης Παπαδήμου». Η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η οποία είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη είχε καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως «Κόμμα του Μνημονίου»". (Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).
Καταλάβατε τώρα πως οι Ξαφάδες και οι Μητσοτάκηδες κοροϊδεύουν τον κόσμο; Ευτυχώς τους έχουν πάρει χαμπάρι...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: